Díjfelező kötelező! Együtt örül a BMW-s a Suzukissal!

Pénzcentrum2010. november 2. 07:32

A 2011-es kötelező tarifálások szerint az Astra, az Allianz és a K&H Biztosító osztozik a dobogós helyeken - áll az pba.hu első ezer szerződő alapján készített közleményében.

Az első órákban több mint ezer akvirált kötés alapján megállapították, hogy a Magyarországon most első alkalommal kötelezős díjat hirdető, új piaci szereplőként bevonuló és romániai anyacéggel rendelkező Astra Biztosító megdöbbentően alacsony áraival betört a piacra, ugyanakkor a jelenleg 1,4 millió szerződést birtokló Allianz is tartja magát az árversenyben, meglepetésként szerepel dobogós helyen a K&H Biztosító igen alacsony díjszabása miatt.

A Pénzcentrum.hu felmérése szerint az autósok 63%-a már kevesebb, mint ötezer forintos különbség esetén is biztosítót váltana, 30%-a évi 5-15 ezer forintos megtakarítást szeretne elérni a tavalyi díjakhoz képest, 4%-a nem vált, további 3% pedig csak évi 15 ezer forint feletti spórolás esetén cseréli le a kötelező biztosítását (Szavazz! Te mennyiért váltanál kötelezőt?).

 

Az eddigi tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy kötelező mellett igen alacsony számban kötnek cascót, ezzen a területen a fellendülés mégvárat magára, igaz most a kötelezők harca folyik. Az autósok átlagban akár 40-50%ot is spórolhatnak a kötelezőn, további kedvezményeket pedig a világhálón való kötés, díjfizetés, az éves egyösszegű kiegyenlítés és a gyerekkedvezmény jelenthet.

Minden kgfb-hír egy helyen!

A piacon új szereplőként megjelenő Astra biztosító szinte minden kategóriában tarol, a K&H az alacsony díjakkal továbbra is kockázatarányos árat kíván adni. Az Allianz új elemként bevezette az úgynevezett e-GFB-t, ami éves vagy féléves díjlehívásos vagy bankkártyás díjfizetést esetén még további jelentős kedvezményt ad.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


2010-ben, harminc éves szegedi férfiként, az 530-as, 230 lóerős BMW-t legolcsóbban 66 ezer 395 forint éves díjért biztosíthattuk, addig 2011-re díjunk 27 ezer 365 forintra zuhant, ami közel 60 százalékos díjcsökkenés!

Itt a rekord! 240 000 forintot spórolt az új kötelezőjével!

 

Címkék:
KGFB,