Elindult a tarifálás! Mit látni 60 ezer díjszámítás után?

Pénzcentrum2010. október 31. 17:02

Tegnap a biztosítók két országos napilapban közzétették 2011. évi kötelező biztosítási tarifájukat. Az autósoknak nem kell aggódniuk, az évek óta tartó árverseny tovább folytatódik a biztosítók között, jelentős átlagárcsökkenéssel számolhatunk.

Jelentős, 8-10%-os átlagár-csökkentést hajtottak végre a vezető gépjármű-biztosítók 2011-re. A teljes kötelező biztosítási piacon azonban ennél is jóval nagyobb a díjcsökkenés mértéke - áll a Biztosítók.hu közleményében. A portál tegnap délután öt órakor elérhetővé tette a 2011. évi kötelező biztosítási tarifálót, így az autósok már most tájékozódhatnak arról, mennyiért köthetik meg jövő évi kötelezőjüket.

A tavaly év végi kötelező váltási időszakban született kgfb szerződések átlagdíja 24 ezer forint körül volt, ez az átlagdíj most radikálisan tovább csökkenhet, megközelítve a 20 ezer forintot.

60 ezren vannak túl a díjszámításon (a közlemény kiadásakor)

Korai még a kampány nyerteseit véglegesíteni, azonban ekkora díjszámítási szám már bőven elegendő a leendő nyertesek körének meghatározására. A kampány nyertesei között minden bizonnyal ott lesz a piacvezető Allianz Hungária Biztosító, mely E-GFB nevű terméke esetén nagyon versenyképes árat tud nyújtani. Szintén a kampány egyik nyertese lehet a most piacra lépő Astra Biztosító, mely, a korábbi új belépők szokásait megtartva attraktív díjakkal lépett piacra. Kötelező biztosítási állományának növekedésére számíthat a K&H Biztosító is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 



Bombameglepetés! Tovább zuhan a kötelező ára! Biztosítónkénti elemzés

 

Címkék:
KGFB,