Iszapkatasztrófa! Ömlik a sok adomány a térségbe

Pénzcentrum2010. október 8. 11:02

K&H, Aegon, Groupama A legsúlyosabb veszteség - az áldozatok elvesztése - pótolhatatlan dolog, de az egész ország egy emberként fogott össze, hogy enyhítse a térségben élőket ért károkat. A halálesetek mellett több személyi sérülés is történt, házak rongálódtak meg, vagyontárgyak váltak semmivé, a természetet ért károkat még megbecsülni is nehéz. A biztosítók mellett egyre több felajánlás érkezik közüzemi szolgáltatóktól, karitatív intézményektől és a 1752-es segélyvonalon keresztül.

K&H Biztosító: 150 ezer forintos gyorssegély

Az október 4-i vörösiszap áradás óriási pusztítást vitt végbe. A lakásbiztosítások fedezete erre a kockázati körre, káreseményre nem terjed ki. A K&H Biztosító azonban minden érintett és lakásbiztosítással rendelkező ügyfelének azonnali maximum 150 ezer forintos gyorssegélyt nyújt. Bejelentett kárigény esetén a K&H Biztosító a biztosított lakóingatlanok esetében a kárkép rögzítésében, helyszíni kárfelméréssel működik közre. A kárfelmérők segítenek a K&H biztosítónál KGFB szerződéssel rendelkezőknek is, szakszerű kárjegyzőkönyben rögzítik számukra a járműveik sérüléseit, hogy hatékonyabban érvényesíthessék kárigényüket a felelősökkel szemben.

 

Soros egymillió dollárral segít
Mintegy 197 millió forinttal támogatja a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány az iszapfolyam károsultjait - tudta meg az MTI. Az összeget helyreállítási munkálatokra és hasonló katasztrófák megelőzésére költik majd.

"A vörösiszap áradás nem számít árvíznek, de vannak olyan helyzetek - a mostani katasztrófa is ilyen - amikor a biztosítóknak felelős vállalatként a szerencsétlenül járt ügyfeleik mellé kell állniuk, ezért számukra gyorssegélyt adunk. Kértem a munkatársaimat, hogy tegyenek meg mindent, hogy károsult ügyfeleink mielőbb pénzhez jussanak" - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

AEGON: "egymilliárd is lehet a társaságunknál biztosított károsultakat ért kár"

Az AEGON Magyarország a Kormányzati Koordinációs Központ engedélye alapján megkezdte a károk dokumentálását és sürgősséggel intézkedett az egyszeri 150 ezer forintos gyorssegély átutalásáról. A biztosító szakemberei előzetesen egymilliárd forintra becsülik az AEGON-nál biztosított károsultak vagyontárgyaiban keletkezett károkat.

Az AEGON Magyarország megerősített kárszakértői csapata tegnap délután megkezdte a károk dokumentálását. A biztosító az érintett 5 településen 600 db biztosítási szerződéssel rendelkezik. A legérintettebb területek Devecser és Kolontár, ahol 50-60 család lakóingatlanában és vagyontárgyaiban keletkeztek a legkomolyabb károk, amelyek egyenként többmilliós nagyságrendűek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A személyi sérülésekre az élet- és balesetbiztosítások nyújthatnak anyagi segítséget. Amennyiben valaki nem rendelkezik önálló élet- vagy balesetbiztosítással, a társaság javasolja az érintetteknek, hogy kérjenek tájékoztatást a lakásbiztosítójuktól arra vonatkozóan, hogy a lakásbiztosításuk tartalmazott-e balesetbiztosítási fedezetet, illetve nézzenek utána annak, hogy bankkártyájukhoz kapcsolódik-e balesetbiztosítás.

Groupama-Garancia: készpénz- és jogsegély

A Groupama Garancia Biztosító 30 fős vagyon és gépjármű kárszakértői és ügyfélszolgálati csapattal megkezdte a kárfelméréseket, így a biztosítótársaság munkatársai Kolontár és Devecser területén elkezdték a kárszakértői szemléket.

"Biztosítótársaságunk társadalmi felelősségét átérezve, szolidaritást vállal ügyfeleivel, ezért - bár az egyedi lakásbiztosítási szerződések fedezete nem terjed ki az ilyen típusú károkra, tegnap rendkívüli intézkedéseket vezettünk be, melynek keretében jelentős erőforrásokat rendeltünk a két településre, és azonnal elkezdtük a kárfelméréseket a vörösiszap áradás által érintett Kolontáron és Devecseren. Emellett kihelyezett ügyfélszolgálattal is segítjük a lakosságot a helyszínen, a biztosítótársaság munkatársai személyesen és telefonon is felkészülten várják a megkereséseket." - mondta Halmos Gyula, a Groupama Garancia Biztosító Szolgáltatási Centrumának főosztályvezetője.

A biztosítótársaság rendkívüli intézkedése értelmében 150 000 forintos készpénzes gyorssegéllyel segíti azokat a károsult családokat, akiknek a biztosítótársaságnál lakásbiztosításuk, casco vagy kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk van. A biztosítótársaság kárszakértői és ügyintéző kollégái mindent megtesznek annak érdekében, hogy felgyorsítsák a kárszakértői vélemények felvételét, ennek érdekében amellett, hogy a biztosítótársaság több csatornán fogadja a kárbejelentéseket, ügyféladatbázisa alapján is megkeres minden érintett családot az érintett településeken. A biztosító mindezek mellett a károsultaknak jogsegély szolgálatot is nyújt a kárigények későbbi érvényesítéséhez.

Euronics, Baptista Szeretetszolgálat, gas.hu - EMFESZ

Címkék:
iszapkatasztrófa, baptista szeretetszolgálat, soros alapítvány,