Kötelező! Indulhat a Mabisz tarifa-kalkulátora

Pénzcentrum2010. szeptember 10. 08:32

Néhány technikai kérdésben még folyik majd egyeztetés, de a biztosítók megállapodásra jutottak, hogy az októberi nem hivatalos kampány idején elindítják a Mabisz honlapján elérhető kgfb-tarifálót - írja a Napi Gazdaság.

A tarifálás után az ügyfelet szerződéskötésre a kiválasztott biztosító honlapjára navigáló programmal kapcsolatban az egyik legkomolyabb aggály, hogy túl sok kérdésre kell válaszolnia a biztosítást itt megkötő ügyfélnek - viszont valóban az összes tarifa megtalálható lesz itt.

Korábban: Bonyolult a biztosítási kalkulátor: késhet az indulás

A kötelező gépjármű-biztosítások (kgfb) piacán a 2008. I. félévében tapasztalt 70 milliárd forintos csúcshoz képest idén az első hat hónapban mindössze 64 milliárd forint díjbevételt realizáltak a biztosítók. Ez a hazai gépjármű-állomány lassú apadásán túl az elmúlt év nagyon intenzív kgfb-kampányának is betudható.

Bár az új kfgb-törvény szerint a biztosítóváltás a szerződéskötés évfordulójához kapcsolódik az idei évtől, mivel nagyon kevesen cserélnek csak autót, az idei kampány sem ígérkezik lagymatagnak, és ismét rekord közeli lehet a biztosítót váltók száma. 2011 januárjától a hengerűrtartam helyett a motor teljesítménye lesz a mérvadó, ami egyes biztosítók szerint akár radikális átrendeződést is generálhat a piacon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A tornádó sem győzte meg a magyart: sokan nem kötnek biztosítást

Címkék: