Segítség a K&H jelzáloghiteleseknek

Pénzcentrum2010. július 5. 12:32

A tavasztól tartó rendkívül kiszámíthatatlan és nagy esőzésekkel, viharokkal kísért időjárás, valamint az árvíz okozta károkra tekintettel, a K&H Csoport több formában nyújt segítséget azon ingatlan fedezetes hitellel rendelkező ügyfeleinek, akik ingatlanjában a szélsőséges időjárás kárt okozott.

Az ügyfelek helyzetének könnyítése és az ügyintézés gyorsítása érdekében a K&H a helyszíni, műszaki ellenőrzés nélkül kifizethető összeg mértékét 300 ezer forintról 1 millió forintra emelte. Amennyiben az ingatlanban történt kár az épület szerkezeti állapotát nem befolyásolja, illetve ingóságok (például bútor, kazán) sérültek meg, a kármentesítési összeget 1 millió forintig nem a banknak, hanem közvetlenül az ügyfélnek fizetheti ki a biztosító társaság.

Amennyiben az épület szerkezeti helyreállításra szorul, általános eljárás szerint, ha nem K&H Biztosítónál, hanem másik társaságnál kerül sor kárrendezésre, két műszaki szakértés szükséges, egy a kár megállapítására, egy pedig a munkálatok befejezésekor. Az ügyfelek helyzetének könnyítéseként a műszaki szakértő díját a K&H magára vállalja.

Abban az esetben, ha a biztosítási káresemény rendezése a K&H Biztosítónál történik, a kártérítési folyamat még gyorsabb, gördülékenyebb, hiszen csak a K&H Biztosító szakemberei döntenek az ingatlanról, mérik fel a károkat, nem szükséges műszaki ellenőr kirendelése.

Címkék: