Tesco, METRO: milliós gyorssegély

Pénzcentrum2010. május 19. 11:02

A legnagyobb segélyszervezeteken túl az egyházak, a mobilszolgáltatók és a Tesco is segíti az árvízkárosultakat.

A Telenor, a T-Mobile, a T-Home és a Vodafone ma déli 12 órától közös segélyvonalat indít az 1749-es számon az ítéletidő károsultjainak megsegítésére és az árvíz elleni védekezés támogatására. Az adományokból befolyt összeget a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.

A mobilszolgáltatók összefogtak, hogy segítséget nyújtsanak a hazánkban tomboló ítéletidő károsultjainak, és támogassák a védekezési és helyreállítási munkálatokat. Az 1749-es számot hívó vagy az erre a számra az "ARVIZ", vagy "ÁRVÍZ" szót szöveges üzenetben küldő ügyfelek 200 forintot adományoznak, amely a Magyar Vöröskereszt közreműködésével jut el a mentési munkálatok céljaira és a kárt szenvedettekhez.

A Magyar Vöröskereszt a beérkező adományok teljes összegét megkapja. A távközlési cégek semmilyen külön díjat nem számolnak fel az sms-ek, illetve hívások után.

Nemzeti Segélyvonal

Nemzeti Segélyvonal néven magánkezdeményezésre ernyőintézmény jött létre, amellyel bármikor villámgyűjtés végezhető a 1752-es telefonszámra. A gyűjtés nyomán összegyűlő pénzadományok a vezető magyar karitatív szervezeteken keresztül jutnak célba.

A 1752-es emeltdíjas hívószámú Nemzeti Segélyvonal hívásával 250 forint adományozható a májusi ítéletidő károsultjai számára, az így összegyűlt pénzadományok a legnagyobb karitatív szervezeteken keresztül jutnak el a károsultakhoz.

ÍA Tesco is segít

A Tesco jóvoltából, tiszta ivóvíz, tej, takarók, fertőtlenítőszerek, a gyerekeknek édesség és bébiétel jutott el tegnap a miskolci Vöröskereszthez,  általuk azokhoz a családokhoz, akik a heves esőzések miatt nehéz helyzetbe kerültek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A sátoraljaújhelyi, szerencsi, és miskolci katasztrófavédelmi hatóságok több ezer üres liszteszsákot is kaptak, melyek homokkal megtöltve nagy segítséget jelentenek a gátak megerősítéséhez.

A polgármesteri hivatalokkal és a Vöröskereszttel együttműködve a Tesco áruház az elsők között nyújtott segítséget a bajba jutottaknak és az árvízi védekezésben dolgozóknak Miskolcon és Sátoraljaújhelyen, illetve a környező településeken. Az adománnyal a Tesco szeretne hozzájárulni a kialakult katasztrófahelyzet enyhítéséhez az érintett családok körülményeinek javításához, a helyi hatóságok munkájának segítéséhez.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A METRO hazaengedte a dolgozókat

A METRO biztosítja a szükséges eszközöket, alapvető élelmiszereket a miskolci árvízi védekezésben illetve annak elhárításában segítő helyi katasztrófavédelmi csapatnak, a rászoruló embereknek

A METRO minden miskolci kollégájának rendkívüli szabadságot adott, akik az árvíz által érintett településeken élnek vagy segítenek a védekezésben. A METRO a helyi önkormányzat segítségével juttatja el az adománycsomagot, mely egyaránt segíti a védekezésben segédkezők ellátását, illetve a károsultak alapvető élelmiszerrel való ellátását is. Az eszközök illetve az élelmiszerek összeállítása az Önkormányzat szakértőivel szoros együttműködésben és állandó egyeztetés mellett alakult ki.

Fontos a METRO számára, hogy biztosítani tudják, hogy az adományok valóban közvetlenül a rászorulókhoz jussanak el.

A METRO többek között az alábbi termékeket juttatja el a rászorulókhoz, védekezésben segítőkhöz, egy millió forint értékben: ásványvíz, pék termékek, felvágottak, energia szeletek, cukor, kávé, tea, műanyag poharak, gumicsizmák, esőkabátok, melyekre a legnagyobb szükség van a térségben, az utóbbi napokban kialakult rendkívüli esőzések eredményeként.

A METRO Magyarország működésének stratégiai eleme minden település segítése, ahol áruházai megtalálhatóak, fontos a helyi közösség segítése, bármely területen, így az ilyen együttműködés illetve segítségnyújtás természetes eleme a METRO működésének.

Címkék:
segélyszervezetek,