Olyat gurít a Nissan, amit senki sem látott jönni: felveszik a kesztyűt az elektromos gyártókkal

Pénzcentrum2024. március 25. 18:14

A Nissan Motor bejelentette, hogy a következő három évben 30 új modellt vezet be a piacra, célul tűzve ki globális eladásainak 1 millió járművel való növelését. Mindeközben a költségek csökkentésével és az elektromos járművek fejlesztésére való összpontosítással a vállalat javítaná a nyereségességét is - írja a Reuters.

A Nissan Motor bejelentette, hogy a következő három évben 30 új modellt vezet be a piacra, célul tűzve ki globális eladásainak 1 millió járművel való növelését. Mindeközben a költségek csökkentésével és az elektromos járművek fejlesztésére való összpontosítással a vállalat javítaná a nyereségességét is. A japán autógyártó, amely Japán harmadik legnagyobb forgalmú vállalata, azt tervezi, hogy a 2027 márciusáig tartó pénzügyi év végére eléri a 6% feletti üzemi eredményhányadot és a 30% feletti teljes részvényesi hozamot.

A Nissan, amely az elektromos járművek piacán korábban élen járt a Leaf modelljével, most arra törekszik, hogy visszaszerezze pozícióit riválisaival szemben. A cég szerint az akkumulátoros elektromos járművek az eladásainak körülbelül ötödét, míg a hibrid modellek további ötödét fogják képezni. A maradék 60%-ot pedig a belsőégésű motorral rendelkező autók teszik ki.

A vállalat most arra törekszik, hogy az évtized végére az elektromos és hibrid járművek aránya elérje a globális eladások 60%-át. Ebben a hónapban a Nissan és a Honda Motor közölte, hogy stratégiai partnerséget fontolgatnak az elektromos járművek (EV) és más kulcsfontosságú területeken való együttműködés érdekében.

A bevezetendő új modellek között szerepel 16 villamosított jármű is, amelyek között nyolc teljesen elektromos meghajtású és négy plug-in hibrid modell található. A Nissan célja továbbá, hogy csökkentse az EV-k gyártási költségeit annak érdekében, hogy ezek ára 2030-ra hasonló legyen a belső égésű motorral rendelkező modellek árához.

Az Egyesült Államokban és Kanadában a cég hét új modellt tervez bevezetni és megújítani személygépkocsi-kínálatának 78%-át. A kínai piacon nyolc új energiahajtású járművet terveznek bemutatni, Európában pedig hatot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Nissan további célkitűzése egy új elektromos háromsoros SUV piacra dobása 2029 márciusáig, amely jelentős előrelépést jelent majd gyorstöltési időben és energiasűrűségben. A vállalat új partnerségeket keres Amerikában és Japánban, miközben folytatja együttműködését a Renault-val és a Mitsubishi Motors-szal Európában és más régiókban.

Továbbá tárgyalásokat folytatnak az EV-gyártó Fiskerrel egy teherautó platform felhasználásáról. A Nissan célja ezen intézkedésekkel nem csak az éves eladások növelése és működési haszonkulcsának javítása, hanem a hosszú távú nyereséges növekedés biztosítása is.

Címlapkép: MTI/EPA/Robert Ghement

Címkék:
autó, motor, elektromos autó, vállalat, globális, hibrid, elektromosság, elektromos, nissan, elektromos jármű, elektromos töltőállomás, elektromos teherautó,