Újra jön az állami autóvásárlási támogatás? Fontos dolgot közölt a magyar kormány

Pénzcentrum2023. szeptember 1. 09:30

Jelentős összeget ad a kormány a taxi- és carsharing-cégeknek elektromos autók beszerzésére, de tovább fejlesztenék a töltőhálózatot is.

Csaknem 60 és fél milliárdos keretet hozna létre a kormány, amelyből elektromos autók vásárlását segítenék a taxicégeket és az autómegosztással foglalkozó vállalkozásokat is - mindezt a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből tudhattuk meg.

A miniszterelnök által aláírt rendelet arról szól, hogy utasítja Varga Mihály pénzügyminisztert arra: minél hamarabb különítsen el 60,35 milliárd forintot, melyből nem csak az e-autók beszerzését támogatná a kormány, de tovább építenék az elektromos töltőhálózatot is.

A keretben a területfejlesztési és gazdaságfejlesztési miniszterek által végrehajtandó feladatokra legfeljebb 30,35, az energiaügyi miniszter céljaira maximum 30 milliárd forintot előirányoznak, amelybe benne vannak a lebonyolítási díjak is.

Címkék:
pénz, autó, kormány, elektromos autó, zöld, állami, autók, e-autó, elektromos, kormányrendelet, beszerzés, elektromos autó állami támogatás,