Itt a rendelet a benzinárstop szűkítéséről: kiderült, pontosan kinek drágul a tankolás

Pénzcentrum2022. július 30. 11:52

Szombat délben érvénybe is lép a rendelet, amely szerint csak a magánszemélyek által üzemeltetett autók jogosultak 480 forintos hatósági áron tankolni.

Megjelent a Magyar Közlönyben a benzinárstop szűkítéséről szóló kormányrendelet, ami szombat délben mr életbe is lép. Gulyás Gergely a szombati rendkívüli kormányinfón jelentette be, hogy mostantól nem minden magyar rendszámmal rendelkező gépjármű tankolhat a továbbiakban hatósági árakon.

Az új rendelet szerint szombat déltől

 nem tankolhatnak 480 forintos hatósági áron azok a gépjárművek, amelyeknek a forgalmi engedélye alapján nem természetes személy (tehát nem magánszemély) az üzembentartója, kivételt képeznek a személytaxi-szolgáltatást nyújtók

A teljes rendeletet itt olvashatod el:

A benzinárstop szűkítéséről szóló kormányrendelet (2022.07.30.)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az autó forgalmiját a benzinkutakon ellenőrzik, a kutasok leolvashatják az okmány vonalkódját, hogy kiderüljön, jogosult-e a hatósági árra. Aki nem tudja okirattal bizonyítani a jogosultságát, annak piaci áron kell tankolnia.

A kormányinfón elhangzott: azért, hogy a lakossági igényeket tudja fedezni a kormány a hatósági áron, augusztusban összesen 184 millió liter üzemanyagot szabadít fel a stratégiai tartalékokból. Gulyás Gergely elmondása szerint nem szeretnének változtatni a hatósági árakon, a lehető leghosszabb ideig szeretnék fenntartani a jelenlegi árakat. Azt azonban nem tudta megválaszolni, hogy mennyi ideig is fog tartani a Dunai Finomtó karbantartása: a kancelláriaiminiszter szerint minimum egy hónapon át fog tartani, de könnyen megeshet, hogy akár több hónapot is igénybe fog venni.

Címkék:
benzin, gázolaj, tankolás, szombat, kormányinfo, kormányrendelet, hatósági ár, benzinárstop,