Fontos bejelentések a Teslától: ekkor nyit a pesti márkaszerviz, újabb Supercharger épül Magyarországon

Pénzcentrum2021. augusztus 31. 14:02

Egyelőre saját szervizt nem nyit a Tesla, hanem egy már meglévő telephelyen fognak dolgozni a szerelőik: a hivatalos márkaszerviz még ebben a negyedévben megkezdi a működést, később pedig saját telephelyre fognak költözni. Mint azt a vállalattól megtudtuk, még az idén egy újabb Supercharger töltőállomás fog nyílni Budapest környékén.

Még a negyedév vége előtt elindul a Tesla hivatalos szerviz-szolgáltatása Magyarországon - tudta meg a Pénzcentrum a vállalattól. Mint közölték, első körben egy partnerrel együttműködve fog tevékenykedni a szerelőcsapat, nem lesz saját telephelyük, egy már meglévő szervizzel társulnak - saját szerelő telephelyet a későbbiekben tervez nyitni a Tesla Magyarországon, erről egyelőre többet nem szerettek volna elárulni.

Mint a tulajdonosok is észrevették, már üzemel a Tesla magyar assistance-telefonszáma is. A cég kérdésünkre megerősítette, hogy felállították a diszpécsercsapatot, akik összekapcsolják a bajbajutott autósokat a legközelebbi autómentős partnerrel.

A Tesla azt is elárulta, hogy egy új Supercharger töltőállomás fog nyílni még idén "Budapest közelében".

A hivatalos térképen is megjelent már a készülő új állomás, ezen Csepel közelében mutatják a Superchargert, de vélhetően nem ott lesz - ahogy a szerviz sem biztos, hogy a Várnegyedben, ahol most mutatja a térkép.

Bár a cég egyelőre nem akarta pontosan elárulni, hol nyílik meg az új töltőállomás, de logikusnak tűnhet valahová az M5-ös közelébe tenni. Hiszen a törökbálinti Supercharger kiszolgálja az M1-es, M6-os és M7-es felé közlekedőket, míg az M2-és és M3-as mentén a fóti állomáson lehet Teslát tölteni - így pedig egyedül az M4-es és az M5-ös térsége marad ki a sorból.

Arra is rákérdeztünk, hogy hány rendelést adtak le a magyar vásárlók, amióta elstartolt a hivatlaos hazai értékesítés, de ezt a cég üzleti titokként kezeli. Ugyanakkor azt megtudtuk, hogy folyamatosan érkeznek hazánkba a Model Y-ok, egyelőre a legújabb, sanghaji Tesla-gyárból.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez azonban hamarosan megváltozhat, amennyiben elindul a termelés a berlini Gigafactory-ban. Ennek kapcsán most megkeresésünkre a Tesla annyit közölt, hogy a munkálatok a terveknek megfelelően haladnak Németországban. Az új európai üzem kapcsán augusztus közepén Elon Musk azt mondta, nemsokára megindulhat a termelés:

Remélhetőleg októberben megkapjuk az engedélyt az első autók legyártására

- jelentette ki az építkezésen járva a Tesla-vezér. Musk annyira biztos a dolgában, hogy a Twitteren gyárlátogatást hirdetett október 9-ére a helyieknek, illetve minden más érdeklődőnek.

Címlapkép: Tesla.com

Címkék:
gyár, autószerviz, elektromos autó, tesla, autógyár, márkaszervíz, elon musk, tesla motors, elektromos töltőállomás, supercharger,