Ide már hiába postázol: nem az e-Mobi kezeli mától az e-gépkocsi pályázatok papírjait

Pénzcentrum2019. április 1. 09:32

Mától az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a lebonyolító szervezete azoknak a pályázatoknak, amelyekkel támogatás igényelhető elektromos autó vásárlásához. Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft., a pályázatok korábbi kezelője már korábban kérte az ügyfeleket, hogy a március 25. után, postai úton feladandó papírokat az 1387 Budapest, Pf. 17. címre küldjék.

A pályázatok elbírálását már az e-Mobi létrehozása előtt is az IFKA látta el, a változtatást oka a hatékonyabb munkamegosztás - közölte a A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Nemzettel.

A kormányzati töltőtelepítés és üzemeltetés feladatát továbbra is az e-Mobi látja majd el, mely eddig is már több mint kétszáz töltőt telepített országosan, ezeknek mintegy felét Budapesten. 

Nem csak az elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása, hanem a helyi önkormányzatok részére kiírt Jedlik Ányos-terv Elektromos töltőállomás alprogram pályázatai is az IFKA-hoz kerülnek. 

A pályázatok benyújtása az átadás-átvétel időszakában, 2019. március 25. és 2019. április 8. között is zavartalan - közölte az e-Mobi.


Az elektromos meghajtású autókra igényelhető, vissza nem térítendő állami támogatás mértéke a bruttó eladási ár 21 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint lehet. Kikötés, hogy csak a 20 millió forintnál nem drágább járművekre igényelhető. A támogatást magánszemélyek és jogi személyek egyaránt kérhetik a teljesen elektromos személygépkocsik, és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű elektromos tehergépkocsik, valamint L7e-CU kategóriájú, áruszállításra tervezett, nehéz emelt teljesítményű kvadok vásárlásához.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az elszámolás benyújtásának határideje a gépjármű átadásától számított legfeljebb hatvan nap. Az elszámolás benyújtásának végső határideje: 2019. június 30.

Címkék:
autó, pályázat, támogatás, elektromos autó, penzcentrum, kocsi,