Ezek most a legbiztonságosabb autók: itt a lista!

Pénzcentrum2014. január 26. 08:03

Nem csak az autóvásárlás előtt állókat érdekelheti, hogy melyek a legbiztonságosabb gépkocsik a piacon. Ez természetesen évről-évre változik, az általánosan elfogadott listákat aktualizálják. A Pénzcentrum.hu most mutatja a 2013-as toplistát.

Mint minden évben, most is elkészítette a járművek balesetbiztonságával foglalkozó független szervezet, az Euro NCAP az általa megvizsgált legbiztonságosabb autók listáját. Összesen hét kategóriában hirdettek "győztest".

A 2013-as legjobbak között több meglepetést is lehet találni. Az első a "kis családi autók" kategóriájába tartozó, valójában az alsó- és felső-középkategória határán mozgó, kínai gyártású Qoros3. Ennek az autónak az európai forgalmazása még nem kezdődött meg, így pontos ára sincs, de egyes források 15-17 ezer euró körüli összegről tudnak. Ez itthon kb. 4 milliós árat feltételez, de a valóság ettől jelentősen is eltérhet.


A jó eredményt nem a véletlen szülte, a Qoros ezért szerződtetett jó nevű, sok tapasztalattal rendelkező fejlesztőket. Elektromos autó is bekerült a legjobbak közé, mégpedig a sok 5-csillagos modelljéről is ismert Renault ZOE-ja. A francia márka egyelőre nem tervezi sem ennek, sem más elektromos modelljeinek - Fluence, Kangoo, Twizzy - hazai bevezetését, így az ára szinte mellékes is, de a többi villanyautóhoz hasonlóan - az akkumulátorok magas ára miatt - 6-7 millió forintnál nem lehetne olcsóbb.

A kis egyterűek versenyében holtverseny alakult ki, a KIA Carens és a Ford Tourneo Connect egyformán jó eredménnyel zárta a vizsgálatot. A 7 év garanciával kínált KIA Carens 4,75 millió forinttól, míg a 1,0 literes Ecoboost motorral szerelt Ford Tourneo Connect 5,2 millió forinttól érhető el.


Euro NCAP: a legbiztonságosabb autók, 2013

Szuperminik - Renault ZOE

Kis családi autók - Qoros 3 Sedan

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nagy családi autók - Lexus IS 300h

Kis egyterűek - Kia Carens és Ford Tourneo Connect

Kis 4x4-esek - Jeep Cherokee

Felsőkategória - Maserati Ghibli

Címkék:
biztosítás, autó, baleset, kínai autók,