Sosem találnád ki, mi lesz az idei karácsony slágere

2014. november 12. 12:00

Habár az internetes kereskedelem egyre népszerűbb, még mindig kevesebbet vásárolunk online, mint a nyugat-európaiak. A szakemberek szerint az olyan akciók, mint az Amerikában népszerű Black Friday nap hazai bevezetése segítheti a további növekedést. Egyébként az idei karácsony egyik legnagyobb sztárja a selfie-állvány lehet, egy olyan szerkezet, ami megkönnyíti, hogy fényképet készítsünk saját magunkról.

Egyre népszerűbb online az online vásárlás. Míg 2013-ban 2,5 százalék volt az online kereskedelem részesedése a teljes kiskereskedelmi forgalomban, addig a becslések szerint idén már 3-4 százalék is lehet ez az arány. Bár jelentős a növekedés, ez a az arány még mindig elmarad egyes nyugat-európai piacok eredményétől, például Angliában sokkal népszerűbb az efféle vásárlás - hangzott el az Extreme Digital sajtótájékoztatóján.

Az online kereskedelem növekedése leginkább az új fogyasztóvédelmi szabályozás életbe lépésének köszönhető, illetve nőtt a bankkártyás vásárlási kedv is. Az Egyesült Államokban már hódít a Black Friday, egy olyan nap, amikor óriási kedvezménnyel lehet vásárolni. Itthon először az Extreme Digital vezeti majd be, és november 21-én lesz.

Ez a nap öröm a vásárlóknak és sötét az árusoknak: akár vesztességgel is értékesítenek

- mondta el Várkonyi Balázs ügyvezető.

Egy kultúra meghonosítása a cél Magyarországon és az, hogy az online kereskedelem tovább nőjön itthon. Így szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a karácsonyi vásárlás könnyebb és egyszerűbb online. Arra számítunk, hogy sokan, akik eddig idegenkedtek a netes vásárlástól, ők is kipróbálják majd.

- egészítette ki Várkonyi.

 

300-400 dollárt költ átlagban egy amerikai egy ilyen napon, és ötből négy ember vesz részt az akciókban. Még azok is vásárolnak, akik megengedhetnék maguknak, hogy többet költsenek.

- mondta el fekete péntek kapcsán Hammer Ferenc szociológus.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar vásárló igencsak árérzékeny. Ha az esemény meghonosodik, elképzelhető, hogy egy-egy család egész éves költését erre az időszakra korlátozza majd - tette hozzá Hammer.

A kimutatások szerint idén az átlagosnál jóval magasabb a vásárlói kedv, sokaknak van olyan félretett pénze, amit szeretne magára költeni. Így hiába hó végére esik ez a nap, a kedvezménnyel élni fognak majd  - egészítette ki Várkonyi.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem