Mellbevágó, ami ebben a magyar Tescóban történt: erre senki sem számított a bolt kasszáinál

Mellbevágó, ami ebben a magyar Tescóban történt: erre senki sem számított a bolt kasszáinál

2022. december 22. 22:03

A Siófoki Járási Ügyészség vádat emelt azzal a négyfős bandával szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztogattak a siófoki Tescóban. A három férfit és női társukat nagyobb értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt állítják bíróság elé.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel a bűncselekmény elkövetésekor, ezért megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az elkövetők még a szerepeket is kiosztották egymás között, amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Ezzel a módszerrel, három alkalommal összesen 787 ezer forintos kárt okoztak az áruháznak.

Az utolsó alkalommal féltek a lebukástól, ezért bent hagyták a Tescóban a telepakolt bevásárlókocsit, ekkor további 127 ezer forint értékű terméket akartak meglovasítani. A siófoki nyomozók azonban a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. Az ügyészség három elkövetőre letöltendőt, egyre pedig felfüggesztettet kért azzal, hogy mindannyiukat tiltsák el a közúti járművezetéstől, s kötelezzék őket a sértett kárának megtérítésére is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm