16 °C Budapest
A roham még csak most kezdődik: nagyon rákattantak a magyarok a használt ruhákra

A roham még csak most kezdődik: nagyon rákattantak a magyarok a használt ruhákra

2021. szeptember 22. 19:25

Az idei évben mostanáig a Vatera felhasználói több használt ruhadarabot vásároltak, mint az előző két év átlagában. Az eladásokat a női ruhadarabok és a gyerekruhák dominálják, a legnagyobb forgalmat pedig az őszi hónapokban lehet tapasztalni. Mivel épp most indul e kategória szezonja, a Vatera egy hétig tartó ingyenes kampánnyal népszerűsíti a second-hand ruhák adásvételét.

A Vaterán évek óta nagyon népszerűek a használt ruhák: tavaly és tavalyelőtt is jóval több kelt el ezekből, mint új darabokból. Az idei év eddigi forgalmi adatai (az első 37 hét) alapján a gazdára talált ruhadarabok négyötöde volt használt.

Ez alatt az esetek jelentős hányadában nem valamilyen viseltes, kopott ruhadarabra kell gondolni, hiszen sokan töltenek fel a Vaterára olyan nadrágot, szoknyát vagy kiskosztümöt, amelyet csak egyszer próbáltak fel, de például nem megfelelő méretűnek bizonyult. Lábbelik esetében kicsit mások az arányok, ezek esetében az eladott cipők negyede új, és háromnegyedét viselték már legalább egyszer.

A magyar vásárlók a legtöbb használt ruhát tavaly októberben, novemberben, májusban, márciusban és szeptember hónapban vásárolták (ebben a sorrendben), míg az új ruhadarabok januárban, februárban, novemberben, decemberben és szeptemberben találtak gazdára a legnagyobb számban a Vaterán.

A tavalyi adatok alapján a magyar vaterázók januárban költötték a legtöbb pénzt ruházati cikkekre, ugyanakkor decemberben vásárolták ezeket a termékeket a legmagasabb átlagáron.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Vatera top 10 ruhakategóriája a forgalom alapján

  • 1. Női felsőruházat
  • 2. Férfi felsőruházat
  • 3. Női kabátok, mellények
  • 4. Gyerek, kamasz jelmezek, fellépőruhák
  • 5. Női egész ruhák
  • 6. Férfi kabátok, mellények
  • 7. Női fehérneműk, hálóruhák, köntösök
  • 8. Női nadrágok
  • 9. Férfi nadrágok
  • 10. Gyerek, kamasz felsőruházat

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem