Tennis Classics: Boris Becker is pályára lép Budapesten!

2009. június 23. 19:02

Az ősz különösen kedves lesz a teniszrajongók számára. Októberben, immár második alkalommal kerül megrendezésre a Tennis Classics, ahol a sportág legnagyobb sztárjai kápráztatják el a Papp László Budapest Sportaréna közönségét. Az ismétlés nem lehetett kérdéses, még az azóta zajló gazdasági nehézségek ellenére sem, hiszen a tavalyi Tennis Classics sikere szinte megkövetelte, hogy idén is hazánkba látogassanak a nagy bajnokok.

Az ezúttal kétnaposra tervezett eseményen a tavaly "újra felfedezett" legendák mellett olyan "új" arcok is tiszteletüket teszik, akikkel idehaza, versenykörülmények között még nem találkozhatott a nagyérdemű. Taróczy Balázs versenyigazgató olyan programot állított össze, hogy még a legigényesebb sportrajongók is bizonyosan elismeréssel csettintenek, amint nyilvánosságra kerül a végleges műsorterv. De most már térjünk a lényegre, lássuk, kik érkeznek hozzánk októberben...

Mansour Bahrami-t nem kell bemutatni senkinek, aki a teniszt kicsit behatóbban ismeri. Az iráni születésű labdazsonglőr bármerre jár a világon, mindenütt elkápráztatja a közönséget improvizatív játékával és fergeteges mutatványaival. A szinte utánozhatatlan trükkök és megoldások nagymestere tavaly is hatalmas sikert aratott Budapesten, idei, októberi fellépése szinte kötelező minden teniszbarát számára.

A rajongók nagy örömére ismét Budapestre jön a vagány ausztrál, Pat Cash. Az 1987-es wimbledoni bajnok igazi egyéniség; ezt bizonyítja mind a pályán, mind azon kívül. A meccseken egyedülálló szerva-röpte játékával és elmaradhatatlan pepita fejpántjával hívja fel magára a figyelmet, míg a "civil" életben a gitár nagymestereként szórakoztat.

Az osztrák tenisz legfényesebb csillaga, Thomas Muster is ismerős lehet minden teniszrajongó számára, a 95-ös Roland Garros bajnok és egykori világelső tavaly ugyanitt a torna egyik legjobb mérkőzését produkálta Sergi Bruguera ellen, és idén is minden esély megvan arra, hogy valami emlékezeteset látunk tőle. Persze Thomas csak a pályán "Vasember", azon kívül, csakúgy, mint Cash, ő is hatalmas zenerajongó, s ki tudja, talán idén is összeáll egy alkalmi zenekar, melyben a dobok mögött Mustert köszönthetjük?

Újra pályára lép a "balkezes zseni", Henri Leconte. Az 1988-ban Roland Garros döntőig jutó francia sztárról sokan azt tartják, a valaha élt egyik legjobb játékos, akinek nem sikerült az egyéni Grand Slam tornagyőzelem, igaz, egy másik vendégünkkel párosban már nem talált legyőzőre a hazai salakon. A közönségkedvenc Henri tavaly is emlékezeteset alkotott, egészen a döntőig menetelt, ahol csupán Goran Ivanisevics tudott megálljt parancsolni neki.

A svédek nemcsak acélgyártásban, de a teniszben is szinte márkanévvé váltak - Björn Borg visszavonulása után azonnal átvette a stafétát egy páros, Stefan Edberg és Mats Wilander, akik hosszú évekig uralták a teniszvilágot. Idén a hétszeres Grand Slam győztes, egykori világelső és nem utolsósorban háromszoros Davis-kupa győztes Mats Wilander érkezik Budapestre, aki visszavonulása után sem bírt sokáig távol maradni szeretett sportágától - azóta sportkommentátorként osztja meg hatalmas tapasztalatát nézők millióival.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szintén új vendég hazánkban a franciák másik kedvence, a bohókás Yannick Noah. A kameruni származású, sportcsaládból származó Yannicknak olyasvalami sikerült, ami szinte intézményes hiányérzetté kövült hazájában - egyéni Grand Slam győzelmet aratott, méghozzá épp Párizs csodálatos téglaporán. Noah azóta sem tudott szakítani imádott közönségével, akkor a fej feletti fonák lecsapások és őrületes trükkök, utána listavezető dalok segítségével tartja életben a legendát.

A végére hagytunk egy igazi nagyágyút - és a jelző Boris Becker esetében többszörösen is megállja a helyét. A félelmetes fizikai adottságú, született atléta Becker egy új kor kezdetét indította el, amikor mindössze 17 évesen megnyerte a wimbledoni bajnokságot - hatalmas adogatásai után joggal nevezték el Bum-bum Beckernek. A hatszoros Grand Slam győztes, egyben valaha élt legfiatalabb wimbledoni bajnok Becker, mára valódi ikonná vált, nem csupán tenisztudása, hanem igencsak mozgalmas magánélete miatt is.

A Tennis Classics 2009 tornát október 10-11-én rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában. Jegyek elővételben már kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban, valamint megvásárolhatók a www.tex.hu oldalon. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan idén is arra törekednek, hogy minél több hasznos és érdekes hírrel, információval szolgáljanak az érdeklődőknek a www.tennisclassics.hu weboldalon, amelyen hamarosan elérhetőek lesznek a résztvevőkről szóló információk, sajtóanyagok, valamint a tavalyi rendezvénnyel kapcsolatos archív fotók és írások.

A rendezvény főtámogatója a Synergon Informatika Nyrt., Magyarország vezető rendszerintegrátor vállalata. A mérkőzéseket az esemény kiemelt médiapartnere, a TV2, valamint a Sport TV közvetíti.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem