16 °C Budapest

Gőzerővel készülnek az EB-re: mire kell figyelni, hogy ne vágjanak át?

Pénzcentrum
2008. május 16. 15:00

A júniusban megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokságra várhatóan 5 millió futballszurkoló utazik majd el. A stadionok mellett a tereken felállított óriásképernyőkön is nagy számban figyelik majd az eseményeket. A rendezvény Ausztria és Svájc nyolc városában zajlik majd, az EU és az UEFA közös kezdeményezést keltett életre a szurkolók fogyasztói jogainak védelme érdekében.

Meglena Kuneva, az unió fogyasztóvédelmi biztosa bejelentette, hogy az UEFA-val közös kampányt és egy segélyvonalat indítanak a labdarúgó Eb-re utazó szurkolók támogatása érdekében. A drukkerek ezen keresztül tájékozódhatnak a fogyasztói jogaikról, a belépőjegyekről, de tanácsot kérhetnek egy baleset vagy betegség esetén felmerülő nehézségekről is.


A bécsi Ernst Happel stadionban lesz a döntő
A www.euro2008.com és a www.supportersrights.eu oldalain elérhető egy on-line fogyasztói szórólap, mely világos tanácsokkal szolgál az utazóknak. A torna ideje alatt az unió összes nyelvén működő, ingyenes segélyvonalat üzemeltetnek majd a 00-800-6789-1011-es számon.

A biztos szerint uniós polgárként mindenkinek erős fogyasztói jogai vannak, ezért csak javasolni tudja a 10 pontból álló szórólap elolvasását az indulás előtt. A segélyvonal főleg a helyszínen tartózkodók problémáinak kezelésére szolgál, elsősorban a jegyvásárlásra hívja fel a drukkerek figyelmét, mert nagyon sok hamisítványra számítanak a fogyasztóvédők.


Jól meg kell nézni a jegyeket!
Az UEFA elnöke, Michel Platini is pozitív véleménnyel volt a kezdeményezésről, a segélyvonal és a tájékoztató anyagok nagyban elősegítik, hogy az EB-re látogató drukkerek maradéktalanul kiélvezhessék az ausztriai és svájci tartózkodásukat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A telefonos segélyvonal egész júniusban, hétköznapokon 9-18.30 között hívható, a Svájcban tartózkodó szurkolóknak a +32-2299-9696-os telefonszámot kell használniuk, amennyiben vásárlással, utazással, vagy orvosi ellátással kapcsolatos kérdésük van.

Az uniós országokban található fogyasztói központok már az indulás előtt várják a drukkerek kérdéseit, de a hazaérkezésük után is támogatják őket az esetleges panaszkezelésben. A mérkőzések látogatóinak elsősorban az Ausztriában működő Európai Fogyasztói Központ nyújt segítséget, Svájc nem rendelkezik ilyen intézménnyel.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 24. 19:34
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm