City bus low capacity in the street of the city

Ezeket feltétlenül tudnod kell a közelgő Volán-sztrájkról: pattanásig feszült a helyzet

2023. november 27. 08:15

A legnagyobb szakszervezet a múlt pénteki egyeztető tárgyaláson jelentette be, hogy sztrájkot szervez, amely minden munkavállalót érint - írja a HelloVidék.

Hiába emelkedik jövőre a kötelező legkisebb munkabér összege a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet szerint ennél jóval magasabb keresetfejlesztésre lenne szükség. Erről Dobi István, a szervezet elnöke beszélt lapunknak. A szakszervezet a múlt pénteken sztrájkot hírdetett december 10-11-re azért, hogy felgyorsítsa a 2024-re szóló bértárgyalásokat. A Volánbusz azonban úgy véli, hogy a tervezett kétnapos munkabeszüntetés nem indokolt.

A szakszervezet elnöke szerint egyértelmű, hogy a 15 százalékos keresetfejlesztés nem állítja meg az általuk képviselettel rendelkező társaságoknál (munkáltatóknál) a munkaerő elvándorlását, mivel nem csak a közlekedési vállalatoknál ajánlanak magasabb kereseteket, más ágazatok is sokkal kedvezőbb bérajánlatokkal jelentek meg a munkaerőpiacon.

A Volánbusznál és a pécsi székhelyű Tüke Busznál 25 százalékos bérfejlesztési igényt jelentett be a SZAKSZ és abban az esetben, ha sikerülne a társaságoknál 20 százalékos bértömegnövelésében megállapodni, akkor azt elfogadhatónak tartanánk.

- folytatta tovább.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem