22 °C Budapest
Hand putting a face mask on the suitcase prepared to travel in summer, in the new normal, after the coronavirus covid 19 pandemic. There are other accesories like a hat, a camera and a bikini. Concept of quarantine, coronavirus, summer vacation in new normal. Flat lay or top view

Új járványügyi szabályok élesedtek Magyarországon: ezekről mindenképp tudj, mielőtt nyaralni indulsz + VIDEÓ

2021. július 10. 09:01

Az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon – megszűnt a kötelező maszkhasználat, védettségi igazolvány nélkül fogadhatnak vendégeket a szállodák, éttermek, turisztikai attrakciók. Ezzel szinte egyidőben elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány, mellyel szabaddá vált az utazás Európában. A tájékozódás megkönnyítésére több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb információkat a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

 Az animációs filmek részletesen ismertetik az ötmillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő enyhítéseket – milyen szabályok vannak érvényben a szálláshelyen, éttermekben, turisztikai attrakciók területén, illetve milyen feltételek vonatkoznak a rendezvényekre, általános maszkhasználatra vonatkozóan.

A külföldieknek szóló, angol nyelvű kisfilm kitér a Magyarországra történő beutazást érintő legfontosabb információkra, és az uniós digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatos szabályokra is. A kampány célja, hogy segítse a belföldi és a hazánkba érkező külföldi utazókat magyarországi pihenésük megtervezésében.

A turisztikai ágazatot érintő aktuális szabályozás részletesen megtalálható az mtu.gov.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 7. kedd
Gizella
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm