Személyre szóló jegyekkel készülne a Sziget egy esetleges terrortámadásra

Pénzcentrum
2016. január 27. 11:03

Már javában árulják a 2016-os fesztiváljegyeket, bérelteket a szervezők. Mint ismert, 2010 óta készpénzmentes a magyar fesztiválok többsége, idén viszont olyan újdonságokat vezetnek be, amelyek jelentősen könnyebbé tehetik a fizetést, illetve megrövidíti a sorbanállást is. Néhány éven belül pedig akár névre szóló jegyeket is bevezethetnek.

Mennyire biztonságos a készpénzmentes fesztivál?

A fesztiválkártyára feltöltött pénznek annyira biztonságosnak kell lennie, mint a bankban tartott pénznek

- mondta Kóka János, a Festipay Zrt. igazgatósági tagja.

A rendszer még akkor is működőképes, ha a szerverek leállnak, ilyenkor ugyanis "offline" módban működik tovább.

A jövőben bevezetjük a mobilos fizetés lehetőségét, ez lesz a 2016-os év újítása fizetési szempontból a magyar fesztiválokon

- tette hozzá Kóka János.

A másik jelentős újítás, hogy a jegyrendszer is beépül a szolgáltatásokba, így idén már nem kell a nyomtatással bíbelődni, ugyan azokon a rendszereken keresztül kaphatjuk meg a karszalagunkat, mint amivel fizetünk. A jegyeket a jövőben "megszemélyesíthetik" vagyis névre szóló jegyeket adhatnak el, ami lehetővé teszi, hogy a karszalagba építik a fizetési megoldásokat is. Ezzel a biztonság is növekedhet.

Gerendai Károly a Pénzcentrum kérdésére a párizsi terrorcselekményeket emelítette; szerinte az ehhez hasonló esetek egy ilyen rendszerrel megelőzhetők lehetnek. Mint mondta, ez a rendszer még nem biztos, hogy idén elérhető lesz, de hosszú távon bevezethetik a személyre szólü jegyeket.

Egy automata rendszer is bevezetésre kerül, amivel már a feltöltőpontok nélkül is feltölthetjük a fesztiválkártyánkat. Ezek leginkább az ATM-ekre fognak hasonlítani, amelyeken keresztül készpénzt lehet feltölteni a kártyánkra. Emellett persze továbbra is üzemel a 2015 nyarán bevezetett mobil applikáción keresztüli feltöltési lehetőség, ami annyival bővül, hogy a bankkártyánkat is felvihetjük a rendszerbe és az alkalmazáson keresztül tölthetjük fel a fesztiválkártya egyenlegünket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Csak fesztiválokon használhatjuk a rendszert?

A fizetési megoldások hamarosan megjelenhetnek más rendezvényeken is, ilyen például a sportrendezvények, vagy iskolák. Ennek előnye lehet, hogy a szülők pontosan meghatározhatják, hogy a gyerek mennyit költsön adott dolgokra, elkülönülhet a büfében elköltött pénz a sportszakkörre fordított összegektől. Ez egy zárt rendszer, így nem lehet konkurenciája a nagy kártyatársaságoknak, de a készpénzmentes megoldások elterjedésében segíthet.

Amikor 2010-ben világelsőként bevezettük a készpénzmentes fesztivált, akkor azonnal pozitív visszajelzéseket kaptunk - mondta Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

A Sziget és a Cardnet együttműködése 2014 óta tart, a készpénzmentes fesztiválok már igen elterjedtek Magyarországon, ráadásul ebben előrébb járunk, mint sok nyugat-európai vagy amerikai fesztivál. Most új, közös céget alapítanak, amely Festipay néven jön majd létre, a tulajdonosok kétharmad-egyharmad arányban a Cardnet, illetve a Sziget.

A cég egyébként távolra is terjeszkedik, hamarosan ugyanis külföldi fesztiválokon is találkozhatunk a Festipay fizetési megoldásaival. Tavaly már Európa több országában is jelen voltak, hamarosan pedig további fesztiválok pénzügyi lebonyolítását nyerheti el a cég.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm