Szeretik a budapestiek a BKK-automatákat

2015. szeptember 10. 08:32

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felmérése szerint a budapestiek fele már kipróbálta az új jegykiadó automatákat, a vásárlók nyolcvanhat százaléka úgy véli, egyszerűbb és gyorsabb a BKK-automatákból vásárolni - olvasható a Magyar Hírlapban.

Az értékesítési adatokat elemezve látható, hogy az eredeti elképzeléseknek megfelelően az utasok a nagy csomópontokon kívül egyre inkább a lakó- és munkahelyükhöz legközelebb vásárolnak, ennek eredményeként pedig csökken a hagyományos pénztárak előtti sorok hossza és a várakozással töltött idő.

A BKK szerint az automaták megjelenésének egyik fontos hatása, hogy azok, akik ritkán járnak tömegközlekedéssel, többnyire olyan időpontokban, amikor hagyományos jegypénztár már nem üzemel, nem "kényszerülnek" bliccelésre, hiszen a problémára a nonstop üzemelő, többszörös területi lefedettséggel működő automaták megoldást nyújtanak. Mindez a BKK elemzése szerint az eladott jegyek számának emelkedésében is látszik.

Az automaták kialakításának egyik következménye azonban az is, hogy az elmúlt egy évben a folyamattal párhuzamosan harminc hagyományos jegypénztárat bezártak, amelyeket több fontosabb helyszínen - például a Széll Kálmán téren, a Déli pályaudvarnál vagy a Népligetnél - ügyfélközpont váltott fel. Azok a korábban pénztárban dolgozó munkatársak, akiknek ezzel megszűnt volna az állása, átképzést követően átkerültek az ügyfélközpontokba.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem