20 °C Budapest

A legnépszerűbb luxusautók - Itt a LISTA!

Pénzcentrum
2010. április 13. 15:02

Megérkeztek a világ összesített autóértékesítési adatai 2010 első negyedévéről. A luxusautókgyárak között szoros küzdelem folyik a dobogós helyekért, az Audi a történelem során először verte meg a Mercedest, és ezzel befutott a második helyre.

A négy legelterjedtebb luxusautógyár (Audi, BMW, Lexus, Mercedes) együttesen közel 1 millió autót értékesített 2010 első negyedévében. A márkák között éles verseny folyik a vevők kegyeiért, a piaci elsőségért. A tavalyi évhez hasonlóan az idei év első három hónapja a BMW-nek sikerült a legjobban. A müncheni autómárka 265 809 kocsit tudott értékesíteni világszerte, és a várakozások szerint az idén megjelenő új ötös sorozat segítségével az év hátra levő részében is meg tudja őrizni a vezető helyét a luxusautó-márkák között.

Nem panaszkodhat a másik bajor gyártó, az Audi sem. A négykarikás márka 2010 első három hónapjában 25,9%-kal (264 100 darabra) tudta növelni eladásait az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezzel a történelem során először verte meg a másik nagy német riválisnak számító Mercedest, és foglalta el a presztízsmárkák képzeletbeli dobogójának második helyét. A stuttgarti gyár ugyanis "mindössze" 248 500 autót tudott eladni három hónap alatt - írja a MotorAuthority.

Az egyes piacokon a világátlagtól eltérő népszerűségnek örvendenek a márkák. Kínában az Audi fogy a legjobban, az összes értékesített Audi közel ötödét (51 449 autót) adták el a milliárdos népességű országban. Az Egyesült Államokban pedig a Mercedes a legkelendőbb, míg - köszönhetően hibrid modelljeinek - a Lexus a második a BMW és az Audi előtt.

Itthon is más a sorrend

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bár az idei első negyedéves adatokat a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete még nem tudta közölni, a tavalyi egész éves adatokból kiderül, hogy idehaza az Audi a legnépszerűbb luxusautó. Az ingolstadti gyár termékéből 2009-ben 1141 darabot adtak el Magyarországon, míg a második BMW-ből 1100-at. A (2010 első negyedéves) világösszesítéshez hasonlóan a Mercedes itthon is csak a harmadik helyet tudta megszerezni tavaly 989 eladott autóval, míg a Lexus jócskán lemaradva (234 értékesített kocsival) a negyedik volt a magyar piacon.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 15. szerda
Zsófia, Szonja
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm