18 °C Budapest

Méregdrága veterán autók igényes gyűjtőknek!

Pénzcentrum
2008. augusztus 18. 13:00

A Forbes magazin összeállította az idei évben rendezett aukcióikon legdrágábban gazdát cserélt veterán autóit. A tizenkettes listát egy közel 11 millió dolláros (1,6 milliárd forintos) Ferrari 250 GT California modell vezeti, a legidősebb veterán egy 1884-es francia gyártmány, amelyért 3,5 millió dollárt (528 millió forintot) fizetett egy gyűjtő.


Egy Ferrari 250 GT California 1961-ből
A felmérések szerint világszerte mintegy hatmillió gyűjtő rendelkezik veterán autóval, a régi autók iránt érdeklődők száma ettől jóval magasabb, de a borsos árak miatt nem mindenki engedheti meg magának a vásárlást.


A legtöbben a 15-50 ezer dollár (2,25-7,5 millió forint) közötti autókat keresik, de a lista élén ettől jóval drágább kocsikat találunk.

A tizenkettes élmezőnyben öt olasz sportautó szerepel, de forintban kifejezve több mint egymilliárdot ért a gyűjtőknek egy 1937-es Mercedes-Benz és egy 1904-es Rolls-Royce is.


Az aukciós házak mellett magánszemélyek között is történtek adásvételek, a lista készítői úgy értesültek, hogy egy két világháború közötti időkből származó Mercedes versenyautóért 20 millió dollárt (3 milliárd forintot) fizetett egy a vevő.

A nevük elhallgatását kérő gyűjtők mellett néhány híresség is hódol ennek a szenvedélynek, Oprah Winfley és John Travolta is előszeretettel vásárol ötven évesnél idősebb autókat.


Egy De Dion Bouton Et Trepardoux 1884-ből


A lista élén található 10,89 millió dolláros (1634 millió forintos) Ferrari 250 GT California vételára 13.600 dollár volt 1961-ben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az eleve limitált szériából mára mindössze 55 darab maradt épségben, ennek is köszönhető, hogy a leggazdagabb gyűjtők szó szerint vadásznak egy ilyen modellre.

Az 1953 és 1964 között készített olasz sportkocsik a tengerentúli gyűjtők mellett egyre több brit, orosz, kínai, indiai és dél-amerikai garázsban is megtalálhatóak.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm