14 °C Budapest
Close-up adult hand typing on laptop

Itt a van a kiberbűnözők új csodafegyvere: nehogy bedőlj, minden adatodhoz hozzáférhetnek

2022. március 30. 09:44

Egy kiberbiztonsági szakértő bemutatta, milyen új és fejlett eszközökhöz nyúlhatnak a kiberbűnözők napjainkban, ha adatokat akarnak lopni - hívja fel a figyelmet a hvg.hu

A mr.d0x nevű kiberbiztonsági szakértő új módszere a Bleeping Computer, a magyar lap által szemlézett cikke szerint olyan, amivel az igazira megszólalásig hasonlító oldalakat lehet kreálni, ezzel is fokozva annak kockázatát, hogy a felhasználó rájuk kattint és elkezdi beírni a szenzitív információkat. Ezt bármilyen oldallal meg lehet tenni, a cikkben például egy Facebook bejelentkező felültetet mutatnak,talpraesettnek kell tehát lenni, hogy felismerjü különbséget a kompromittált és az igazi között:

A trükköt „Browser in the Browser”-nek nevezi, és mint azt a neve is mutatja, olyan (ál)oldalakról van szó, amik az eredeti lapra kerülve jelennek meg a böngészőben. Ahhoz persze, hogy az oldal tökéletes utánzat legyen, a lap paramétereit – mind a CSS-ben, mind pedig a HTML-ben – meg kell változtatni. Itt elsősorban a méretre, a képek, videók helyére kell gondolni. A tartalmak ugyanis nem mozognak maguktól – hívja fel a figyelmet a cikk.  Az eljárás egyelőre csak a Chrome böngészővel kompatibilis. Az viszont igen elterjedt, így rengeteg felhasználó van veszélyben. A rendkívül megtévesztő

© mr.d0x
© mr.d0x
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 14. kedd
Bonifác
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem