Oscar-díj 2022: ezeket a jelölteket láthatod a Netflixen, HBO Maxon, AppleTv-n a díjátadó előtt

Oscar-díj 2022: ezeket a jelölteket láthatod a Netflixen, HBO Maxon, AppleTv-n a díjátadó előtt

2022. március 23. 17:00

Magyar idő szerint jövőhét hétfő hajnalban tartják az Oscar-díjátadót, amin a jelek szerint idén is a streaming szolgáltatók fognak tarolni. Mutatjuk mik azok az Oscar esélyes filmek, amiket még az átadó előtt is meg tudunk nézni Netflixen, HBO maxon, AppleTV-n: Dűne, Ne nézz fel!, A kutya karmai közt, Richard király, Tick, tick... BOOM!, Az elveszett lány, Macbeth tragédiája, CODA, Mitchellék a gépek ellen.

Már csak párat kell aludni addig, hogy kihirdessek a 2022-es Oscar győzteseit. Ezen felbuzdulva szemezgettünk a legfontosabb kategóriák jelöltjei között, mint a legjobb film és a legjobb női és férfi főszereplőnek járó arany szobor.

Az elmúlt években szinte már megszokottá vált, hogy a legtöbb nagy kategória jelöltjeit nem a moziban nézzük meg, hanem otthon, a kanapénkról. Az idei évben sincs ez másként, hiszen az idei Oscar-jelölt filmek nagy része vagy alapvetően az egyik streaming szolgáltatón landolt alapvetően, vagy már meg is tudjuk nézni.

A kutya karmai közt – Netflix

Jane Campion rendezésében készült A kutya karmai közt (angolul The Power of the dog) a Netflix saját gyártású filmje, ami az idei év legtöbb jelölésével büszkélkedhet, ugyanis nem kevesebb mint 12 kategóriában jelölték. Köztük az összes főbb kategóriában.

Richard király – HBO Max

Senkit se tévesszen meg a cím, nem Shakespeare klasszikusának az új feldolgozásáról beszélünk. A Richard király (King Richard) ugyanis Serena és Venus Williams édesapjának, Richard Williams igaz történetét vitte a vászonra. Will Smith új filmjét összesen 6 hat kategóriában jelölték, amiből akár kettőt is bezsebelhet a Men in Black sztárja, aki a film producere is volt egyben. Ezzel pedig nem csak az év legjobb férfi főszereplője díjra esélyes, de akár a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is bezsebelheti a színész. A Richard királyt pedig az HBO Maxon tudjuk megnézni, ha kedvet kaptunk hozzá.

Ne nézz fel! – Netflix

Lassan talán nincs is már olyan ember a Földön, aki ne látott volna legalább mémeket a Ne nézz fel! (Don’t look up) című filmről. A film pedig nem véletlen esélyes nem csak a kultfilm státuszra, de 4 darab szobrocskára is, köztük a legjobb film kategóriában. A Netflix saját gyártású filmje görbe tükröt mutat az emberiségnek, miközben olyan sztárok vonulnak fel benne, mint Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence vagy Cate Blanchett. Ők pedig csak pár a név a sok közül.

Tick, Tick… BOOM! – Netflix

A musical rajongók a Netflixen tudják megnézni a Tony és Pulitzer díjas Lin-Manuel Miranda első nagyjátékfilmét, a Tick, Tick… BOOM!-ot. A történet a fiatalon elhunyt Jonathan Larson élete egy szegletét dolgozza fel, aki a Rent-Bohém élet musicalklasszikus megalkotója volt többek között. A filmet egyébként két kategóriában jelölték Oscarra: egyrészről Andrew Garfield esélyes a legjobb férfi főszereplőnek járó szoborra, másrészről a legjobb vágásért járó Oscar-díjért is versenybe szállt a film.

Dűne – HBO Max

Frank Herbert klasszikusának, a Dűnének legújabb feldolgozása a legesélyesebbek között indul az idei Oscar-díjátadón. A filmet ugyanis 10 kategóriában jelölték, amik között ott van a legjobb film kategóriája is. A Dűnét a magyar mozik is sokáig vetítették, aki viszont lemaradt róla ne keseredjen el, hiszen az HBO Max kínálatában már a magyarországi indulása óta megtalálható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elveszett lány – Netflix

Az elveszett lány (The Lost Daughter) szintén a Netflix kínálatát erősíti és összesen három kategóriában jelölték az aranyszoborra: a legjobb női fő- és mellékszereplő, illetve a legjobb adaptált forgatókönyv. Olivia Colmant az előbbiben jelölték, amivel ez az utóbbi négy évben a harmadik jelölése és egyben a második, amikor a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjért indul.

Mitchellék a gépek ellen – Netflix

A legjobb animációs film kategóriában nevezték a Netflixen megnézhető Mitchellék a gépek ellen (The Mitchells vs the machines) című rajzfilmet. A legjobb rajzfilmnek járó Oscar-díjért összesen öten versenyeznek, ezek közül sajnos a többi négyet jelenleg csak a moziban tudjuk megnézni, vagy várnunk kell nyárig, amikor is hazánkba is megérkezik a Disney+.

CODA – AppleTV

Egy siket család történetét meséli el az AppleTV-n megnézhető CODA (Child of Deaf Adults), amit három kategóriában is jelöltek az Oscar-díjra. Jó esélyekkel indul többek között az év legjobb filmje és a legjobb adaptált forgatókönyv címért is, de Tory Kotsurnak is szurkolhatunk, hogy elnyerje a legjobb férfi mellékszereplő díját.

Macbeth tragédiája – Apple TV

 A Denzel Washington főszereplésével készült Macbeth tragédiáját (The Tragedy of Macbeth) az Apple TV-n nézhetik meg az érdeklődők. A filmet összesen három kategóriában jelölték Oscar-díjra: Denzel Washingtont összesen hetedik alkalommal jelölték a legjobb férfi főszereplő kategóriában, illetve a film pályázik még a legjobb operatőrnek és a legjobb látványtervezőnek járó díjért is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem