11 °C Budapest

Kiderült: ennyi volt a nyugdíja Harangozó Terinek

2015. szeptember 13. 13:01

Harangozó Terinek kevesebb volt a nyugdíja mint a magyar átlagnyugdíj összege, mégis 100 millió forintos örökséget hagyott rokonaira, hiszen sok fellépése volt, így volt miből félretenni. Érdemes nekünk is előre gondolni a nyugdíjas évekre és kihasználni az államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarításokat is.

A napokban hunyt el a nagy múltú énekesnő Harangozó Teri, a család elmondása szerint a halálának oka gyors lefolyású tüdőbetegség volt. Bár a nyugdíja alig volt 60 ezer forint az énekesnőnek és a jogdíjakból is évente csupán 150-200 ezer forintot kapott, mégis közel 100 milliós örökségre számíthatnak rokonai, hiszen sok fellépése volt így volt miből spórolni - írja a Blikk.

Tizenhétezer forinttal ment nyugdíjba, de szerencsére az utóbbi időben már spórolni is tudott, mert havi 4 fellépése biztosan volt, és 100 ezer forint alatt nem ment el, viszont mindig élőben énekelt kristálytiszta hangján.

- mesélte el Terry Black az énekesnő barátja a lapnak.

Harangozó Teri kevesebbet kapott mint a magyar átlagnyugdíj

Az idén januári adatok alapján, ma Magyarországon az átlagnyugdíj összege 117 372 forint, ennél viszont jóval kevesebb nyugdíj jutott Harangozó Terinek.Bár az ellátottak több mint a fele 100 ezer forint alatti nyugdíjból él. Sőt a Pénzcentrum korábbi értesülése szerint 122 nyugdíjas van ma Magyarországon, akik az öregségi nyugdíjminimumot azaz mindössze 28 500 forintot kapnak.

Kezdjünk el időben félretenni

A híres énekesnőnek szerencséje volt, hiszen az utóbbi időszakban már volt miből félretennie, de nekünk sem ártana gondolni a jövőre. A befizetett járulékokból lehet állami nyugdíjra számítani, de "az annyi lesz, amennyi", ami nem feltétlenül elégséges ahhoz, hogy olyan nyugdíjas életet éljünk, amit szeretnénk.

A GfK és Groupama korábbi közös kutatásából kiderül, hogy a megkérdezetteknek 81 százaléka megfontoltnak tarja magát, de ez csak gondolatban jelenik meg, mert a legtöbben csupán csak 3 évre előre terveznek. A leggyakrabban pedig a váratlan kiadásokra teszünk félre, ezt követi a lakás célú megtakarítás, a létfenntartás jövedelem kiesése esetén, a gyermekek iskoláztatása és csupán csak az ötödik helyre került a nyugdíjas évekre való felkészülés.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Használjuk ki az államilag is támogatott nyugdíjcélú megtakarításokat

Hazánkban három különböző nyugdíjcélú megtakarítást is támogat az állam, mind a három esetében 20 százalékos személyi jövedelemadó jóváírásban részesülhetünk befizetéseink után. Emellett természetesen a megtakarítás maga is termel hozamokat, ami befizetések nélkül is hozzáadódik a megtakarításainkhoz. Természetesen mind a három konstrukciónak vannak előnyei és hátrányai, és az is eltérő, kinek melyik lehet a legjobb nyugdíjcélú megtakarítás:

  •  Önkéntes Nyugdíjpénztár (ÖNYP)
  •  Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ)
  • Nyugdíjbiztosítás

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem