19 °C Budapest

Ezeket a fiókokat zárja be hamarosan a CIB Bank: itt a lista

MTI
2015. szeptember 23. 19:25

A CIB Bank 2015. december elején 12 bankfiókot zár be, a jelenlegi 95 egységből álló hálózatát 83 fiókra csökkenti.

A bank közlése szerint az országos fiókhálózatban azért hajtanak végre változtatásokat, hogy a pénzintézet oda csoportosítsa át erőforrásait, ahol ezt a változó ügyféligények és a jövedelmezőség leginkább indokolttá teszik. Ahol ez indokolt, ott nagyobb méretű fiókba költöznek bizonyos egységek, ahol pedig az üzemeltetés nem gazdaságos, ott összevonásokra, illetve bezárásra kerül sor.

A most bezárt fiókok - amelyek a teljes hálózat által megtermelt jövedelem alig 4 százalékát biztosították - munkatársainak döntő többsége a CIB Bank más fiókjaiban vagy területein folytatja a munkáját. A mostani változások párhuzamosan zajlanak a CIB Bank internet alapú szolgáltatási kínálatának fejlesztésével, valamint az online értékesítés arányának növelésével - mondták el a banknál.

A CIB ezt követően is az egyik legnagyobb fiókhálózattal működő bank marad Magyarországon - hangsúlyozta közleményében a hitelintézet. Elmondták azt is: az egyre több piaci szereplőnél tapasztalható változásokkal ellentétben a CIB Bank célja továbbra is az, hogy az eddigiekben is megszokott országos lefedettséget biztosító fiókhálózattal, univerzális szolgáltatóként legyen jelen a hazai piacon, és a bank változatlanul értéknek tekinti a személyes kapcsolatot ügyfeleivel.

A Budapest gazdagréti fiók szeptember 7-től kezdve új címen, több munkatárssal és kibővített egységben áll az ügyfelek rendelkezésére. December 2-tól a Keszthelyen, Miskolcon (Corvin utca), Tatán, Ajkán, Pápán, Kiskunfélegyházán, Monoron és Gyulán található bankfiókokat szüntetik meg, Budapesten a Békásmegyeren, a Baross téren, a XIII. kerületi Béke téren, és a Soroksáron működő fiókokat zárják be.

A CIB csoport adózás utáni vesztesége 104,14 milliárd forint volt 2014-ben a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok alapján, konszolidáltan számítva - közölte a bank márciusban. Az előző, 2013. évben a bankcsoport adózás után 136,74 milliárd forint veszteséget könyvelt el. A bank konszolidált mérlegfőösszege tavaly 115,6 milliárd forinttal csökkent, és 2014. december végén 1733,64 milliárd forintot tett ki. A saját tőke tavaly 184,78 milliárd forintot ért el, 2013-ban 172,54 milliárd forint volt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A CIB Bank kommunikációs osztálya közölte: ha a 2013. évi banki teljesítményt vesszük alapul, és az elszámolási törvény 70,2 milliárd forintos eredményrontó hatását kiszűrjük, 100 milliárd forintos javulás figyelhető meg a tavalyi és az előző év eredmény számait nézve.

A bank akkor azt közölte: a CIB csoport 2014-es eredménye kedvező tendenciákat jelez, és összhangban van a CIB által megvalósítani kívánt ötéves üzleti tervvel. A bank fő tevékenységei fokozatosan fejlődnek, tavaly folytatódott a 2013-ban elindított folyamat, amelynek fő összetevői a tudatos portfolió-tisztítás, a stabil tőkehelyzet és likviditás, valamint az ügyfélbarát banki folyamatok fejlesztése.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 13. 02:34
Kínában készült dokumentumfilmeket mutat be a közmédia a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok...
Buxelliott  |  2024. május 12. 20:32
Megérkezett az index a február végi nagyobb idősíkű elemzés célzónájába (hetes idősík). Az emelkedő...
Bankmonitor  |  2024. május 12. 13:06
A legfontosabb pénzügyi hírekből válogattunk a vasárnapi kávé mellé. Bizton állíthatjuk, hogy nem te...
Holdblog  |  2024. május 12. 07:31
Egyes ázsiai gazdaságok nagy részben az áramkörökre vagy a kőolaj-termékekre épülnek. Megint egy lát...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 13. hétfő
Szervác, Imola
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem