23 °C Budapest

Zsákban lopják haza a gázt, amivel fűtenek! Döbbenetes hírek

Pénzcentrum
2013. január 1. 17:20

2013-ban is van lehetőség még belépni az árfolyamrögzítés rendszerébe a devizahiteleseknek. Erről december közepén határozott a Magyar Országgyűlés. Az oldalunkon elsőként volt lehetőség kiszámolni, hogy mekkora könnyebbséget jelent ez a családoknak. A legolvasottabb cikkünk 2012-ben az árfolyamrögzítő kalkulátorunkat és annak leírását tartalmazó volt, így elmondhatjuk hogy több százezren számolták ki nálunk, hogy mit is vállalnak a fix törlesztőrészletekkel együtt járó gyűjtőszámlahitellel.  De kalandoztunk a távol keleten is, sokan voltak idén arra is kíváncsiak, hogyan viszik haza zsákban a fűtenivalót a mongol családok. A legolvasottabb cikkeink olvasásához kattint a címükre.

Zsákban lopják haza a gázt, amivel fűtenek! Döbbenetes fotók
Döbbenetes fotók járták be a világsajtót az elmúlt napokban. A képeken az látszik, hogy Kínában hatalmas zsákokban, kerékpárral szállítják a földgázt, amivel házakat, lakásokat fűtenek. A "zsákban hoznak meleget" gyakorlati megvalósítása elképesztő - és egyben elképesztően veszélyes is.
hirdetés

Egészen extrém fűtési módszert találtak fel Kínában: az olaj-és földgázmezők munkásai a környékbeliekkel együtt saját otthonaikat is a frissen kitermelt gázzal fűtik. A gázt pedig - valószínűleg teljesen illegálisan- hatalmas, 6-7 méter széles nejlonzsákokban szállítják, kézben vagy kerékpáron, és rutinos mozdulatokkal, pár perc alatt feltöltik a gázkutaknál - írja a chinasmack.com portál.

Számold ki te is, mit nyerhetsz az új árfolyamrögzítéssel!
Számold ki te is, mit nyerhetsz az árfolyamrögzítéssel! Még mindig lehetősége van a devizahiteleseknek az új árfolyamrögzítésbe való belépésre. Már több elemzésben írtunk ennek az előnyeiről és hátrányairól, most viszont a Pénzcentrum.hu kalkulátorának köszönhetően mindenki kiszámolhatja, mire számíthat amennyiben él is a lehetőséggel. A kalkulátor mellett leírást, használati utasítást is mellékelünk, ami segíthet a döntésben.

Belső hőszigetelés? Mese habbal: a házad is rámehet
Nagyjából egy hete megérkezett az igazi tél Magyarországra is; a meteorológusok tájékoztatása szerint akadtak országrészek, ahol -25 °C fokig is visszakúszott a hőmérő higanyszála. Az extrém hidegben sokan sokféleképpen próbálnak takarékoskodni az energiával, olykor azonban olyan megoldások kerülnek előtérbe, melyekkel több kárt okozhatunk, mint amennyit megspórolnánk a fűtésen. A hideg időt kihasználva egyre másra hirdetik belső hőszigetelésre "alkalmas" termékeiket különböző vállalkozások, melyek között azonban csak elvétve akad olyan, amely valóban használható is. Arról nem is beszélve, hogy még ezek telepítése is szakértő kezet kíván. Éppen ezért ezúttal a belső hőszigetelésre, s főként annak veszélyeire hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu.

Családi házad van? Ennyi idő alatt térül meg a napelem
Röhög rajtunk Európa - vallják a hazai napelem-piac képviselői. A kritikán aluli engedélyezési-, illetve szabályozási rendszer, az állami támogatások elmaradása, valamint egy ismeretlen érdekeket képviselő lobbitevékenység ugyanis mind-mind gátat szabnak hazánkban az "ingyenenergia" terjedésének. Pedig szakértők tapasztalatai szerint egy családi ház éves villamos energia igényét lefedő napelemes rendszer maximum 10 év alatt behozza az árát. Nagy kérdés ugyanakkor, mégis melyik a jobb befektetés egy magyar háztartásnak: a napenergia hasznosítása, vagy egy bankbetét?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Így kerülheted ki a telefon-különadót
Hétfőn tette közzé a kormány a Széll Kálmán Terv 2.0 címet viselő gazdasági programcsomagot, amely tartalmazza a távközlési szolgáltatásokra kivetett adó tervét is. Az adó általánosan minden megkezdett perc és elküldött SMS/MMS után 2 forint, a kormány idén 30, jövőre pedig már 52 milliárd forintos bevételre számít. A Pénzcentrum.hu most olyan ötleteket mutat, amellyel kikerülheted az új adót - vagy legalábbis megúszhatod, hogy komolyabban emelkedjen a telefonszámlád.

Ez lesz hálapénz helyett: megér havi 5 ezret az egészség?
Hálapénz nélküli, gyors ellátást ígérnek az egészségbiztosítások, méghozzá akár havi 5 ezer forintból. Az elérhető biztosítási csomagokból az 5 - 10 ezer forintosok is fedezik a legtöbb alapellátást és többféle szűrőprogramot, a legdrágább csomag már a hosszabb ideig elhúzódó kórházi kezeléseket fizeti, de természetesen drágább: 12-30 ezer forintba kerül. Megér ennyit az egészségünk?

Interneten adod el megunt cuccaidat? Te is pórul járhatsz
Alaposan meggyűlhet a bajuk az adóhatósággal azoknak az interneten kereskedőknek, akik nem ismerik kellőképpen a rájuk vonatkozó adózási szabályokat. Nyugodtan aludhatnak azok a kismamák, akik eseti jelleggel adják el a gyermekeik kinőtt ruháit, megunt játékait. Azok viszont már gazdasági tevékenységet folytatnak, akik rendszeresen értékesítenek.

Naponta tízezreket keresnek munka nélkül: ilyen egyszerű
Új turisztikai trend kezd kialakulni Budapesten és a frekventáltabb vidéki városokban: egyre többen adják ki akár saját lakásukat is 4-5 napra ideérkező külföldi turistáknak. A Pénzcentrum.hu-nak egy olvasója számolt be saját tapasztalatairól az "otthoni hotel" kialakításával kapcsolatban. Hiszen hiába saját ágyát adja át néhány napra vadidegeneknek, azok úgy érezhetik magukat, mintha egy szállodában kaptak volna egy otthonos szobát, és mindeközben úgy élhetnek, mint bármelyik helyi lakos.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 1. 13:15
Somos Andrást, az ATV tizennégy év után, néhány hónapja távozó műsorvezetőjét hívta meg a Media1 e h...
Bankmonitor  |  2024. május 1. 11:51
Napvilágot láttak az új otthonfelújítási támogatás pályázati feltételei, amelyből számos olyan részl...
Holdblog  |  2024. május 1. 09:06
A HOLD Alapkezelő vezérigazgatója, Szabó Balázs vendégeskedett a ShiwaForce podcastjában, az Epic St...
Buxelliott  |  2024. április 30. 13:34
Elérte a várt célzónát az arany (link), majd a csatornatetőt, ahonnan lefordulás indult meg. Érkezik...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm