7 °C Budapest

Luxusfizetés vár ezekben a szakmákban, és a világot is beutazhatod

2016. augusztus 27. 13:02

Számos olyan szakma van, amivel könnyen elhelyezkedhetünk szinte bárhol a világon. Ráadásul egy külföldi munkával általában a magyar átlagfizetés többszörösét is megkereshetjük, arról nem is beszélve, hogy új országokat fedezhetünk fel. Bár dolgozni is kell, azért egy-egy ilyen munka során is sokat láthatunk az adott külföldi országból.


Idén jelentősen megnőtt a magyarok utazási kedve, az év első három hónapjában 4,2 millió alkalommal utaztunk külföldre, vagyis 17 százalékkal többször, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH adataiból. A statisztikák nagy növekedése annak is köszönhető, hogy idén nemcsak a környező országokat kerestük fel, hanem sokan Schengen határain is túlmerészkedtek.

Utazni persze mindenki szeret, de a legtöbben talán nem is tudják, hogy számos olyan szakma van, amivel úgy láthatunk világot, hogy még fizetnek is érte. Mutatjuk milyen szakmát érdemes elsajátítani azoknak, akik szeretnének világot látni.

Angoltanár/matektanár

A világon mindenhol szükség van angoltanárra, ha jól beszéled a nyelvet, akkor szinte bárhol kaphatsz állást. Pekingbe, Abu-Dzabiba és számos más egzotikus helyre is könnyen eljuthatsz. De matektanárra is több helyen szükség van, az ajánlatok között olyan álláslehetőséget is találtunk, például Azerbajdzsánban, ahol havonta 550-660 ezer forintinak megfelelő fizetést ígérnek, szállással és nemzetközi egészségbiztosítással együtt.

Nővér/ápoló

Nem számít, hogy a világnak melyik pontján élünk, az embereknek mindenhol szükségük van jó egészségügyi ellátásra. A fizetéseknél pedig ne a magyar viszonyokra gondoljunk. Svájcban például középfokú német, vagy francia nyelvtudással bruttó 1,5 milliót is meg lehet keresni ápolóként.

Biofarmer

Egy világméretű mozgalom segít összekötni az önkénteseket és az ökológiai gazdálkodókat a világ számos pontján. A munkánkért cserébe pedig ételt és szállást kapunk amellett, hogy sokat tanulhatunk a mezőgazdaságról.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bárpultos/csapos

Rugalmas munkaidő, és egy kis szerencsével nagyvonalú borravaló vár rád, ha csaposként szeretnél dolgozni külföldön. Ami azt is lehetővé teszi, hogy felfedezed azt a várost, ahova éppen költöztél. Ha már koktélokat is tudsz keverni, akkor Londonban 10 fontot - vagyis 3600 forint körüli összeget is megkereshetsz óránként.

Idegenvezető

Telepített idegenvezetőként egy-egy olyan helyen élhetsz, ahová mások csak nyaralni jutnak el. Sok esetben szállás és ellátás jár a munkával. Az egyik utazási cég helyi képviselőit ingyen utaztatja a nyári nyaralóhelyekről a téli úticélokhoz, és mivel a világ minden táján vannak irodái, gondoskodik arról is, hogy a munkavállaló világot lásson. Az már csak bónusz, hogy például az új helyen minden fakultatív programot, kirándulást végig kell járni, hogy az ember nyugodt szívvel ajánlhassa azokat a vendégeknek.

Au pair

Ha szeretsz a gyerekkel foglalkozni és nem áll tőled messze a házimunka, akkor ez a neked való lehetőség. Au pair-ként számos országba eljuthatsz, ráadásul már rengeteg magyar cég is van, ami segít az elhelyezkedésben, legyen szó Ausztriáról, Németországról vagy éppen Amerikáról.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem