20 °C Budapest
Őrült toborzásba kezdett a karácsonyi roham előtt a Tesco: ilyen bónuszokkal csábítják az új kollégákat

Őrült toborzásba kezdett a karácsonyi roham előtt a Tesco: ilyen bónuszokkal csábítják az új kollégákat

2021. október 11. 16:03

Október elején toborzókampányt indított a Tesco a megnövekedett forgalom és a karácsony előtti időszakban még tovább fokozódó kereslet megfelelő kiszolgálására. A vállalat 500 áruházi kollégát tervez felvenni a bolti és online területek ellátására. A tescós munkavállalók, így az újonnan csatlakozó kollégák is számos támogatást élvezhetnek, például a munka és a magánélet gördülékeny összehangolását segítő extra szabadnapokat vehetnek igénybe.

500 új áruházi kolléga toborzásával indította a Tesco az októbert. A KSH adatai szerint az élelmiszer-kiskereskedelemben az élelmiszer-jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2021 júliusában 5 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest1, miközben a kereskedelemben foglalkoztatottak száma a 2021. május-júliusi időszakban 22 500 fővel volt kevesebb, mint az előző év azonos időszakában2.

Szigeti Barbara, a Tesco-Globál Zrt. HR-vezetője elmondta, hogy a Tesco pénztáros, áruházi munkatárs, bolti eladó, valamint az online vásárlást segítő áru-összekészítő és kiszállítási asszisztens pozíciókra várja az érdeklődők jelentkezését karrierportálján keresztül, nem csak szezonális jelleggel.

Folyamatosan alkalmazkodnunk kell az éppen aktuális járványhelyzet miatt átalakuló munkaerőpiachoz, és azt látjuk, hogy a jelenléti oktatás elindulásával párhuzamosan csökkent a diákmunkaerő elérhetősége. A toborzási kampányunk kiemelt célja, hogy már jóval a karácsonyi csúcsidőszak előtt pótoljuk a kiesett munkaerőt azokban az áruházakban, ahol jelenleg nem teljes létszámmal üzemelünk, és hosszú távú karrierlehetőséget kínáljunk új kollégáinknak

– tette hozzá Szigeti.

Az áruházlánc a különféle élethelyzetekhez alkalmazkodva rugalmas munkakörnyezetet biztosít munkatársai számára, és számos támogatással, például egyedi családbarát intézkedésekkel segíti őket a munka-magánélet egyensúly kialakításában. Ezek közé tartozik, hogy az újdonsült apukák 10 nap fizetett szabadságot kapnak, ami a törvény szerint járó szabadnapok számának kétszerese, és a gyermek születését követő 12 hónapon belül bármikor igénybe vehető.

A háromévesnél idősebb gyermeket örökbe fogadóknak nem jár jogszabályban előírt távollét, ezért számukra a Tesco 8 hét fizetett szabadságot biztosít, hogy megkönnyítse a beilleszkedési folyamatot. Ha pedig olyan helyzet adódik, hogy több időt kell a gyermekekkel tölteni, a 18 év alattiakat nevelők évente 4 hét nem fizetett szabadságot vehetnek ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Végezetül azt emelném ki, hogy a kollégáink 60%-a több mint 5 éve lojális a vállalathoz, nagyszerű, összetartó csapatokban dolgoznak nálunk

– tette hozzá a HR-vezető.

Címlapkép: Tesco

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.01 21:07
Nincs minőségi munkavégzés igazán hatékony koncentráció nélkül. Valljuk be, ez sajnos sokszor neheze...
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem