21 °C Budapest

Megrohanták a Tescót az álláskeresők

Pénzcentrum
2012. október 26. 11:04

"Job rush", azaz állásroham, állásláz: így nevezik angolul azt, ha sokan (tömegesen) pályáznak egy adott pozícióra. A hírek szerint ilyen állásrohamnak volt részese az az 1800 jelentkező, akik egy hamarosan nyíló brit Tesco áruházba pályáztak. A gond csak az, hogy összesen 58 szabad pozíció van számukra.

1800-an jelentkeztek egy újonnan nyíló skóciai Tesco áruház álláshirdetéseire. A Killbride városban nyíló áruházban ugyanakkor mindössze 58 munkahelyet létesítenek - ez pedig azt jelenti, hogy minden egyes pozícióra 31-szeres túljelentkezés mutatkozott- számolt be az esetről az Evening Times című skót napilap.

A jelentkezők között nem csak olyanok voltak, akik már rendelkeztek eladói tapasztalattal, hanem olyanok is, akik egészen más területről érkeztek, az ingatlanügynököktől a diákokon át a leszerelt katonákig. Az áruházlánc HR-munkatársai végül 300 jelentkezőt küldtek a további fordulókba.

Az, hogy ilyen sokan jelentkeztek ugyanakkor a számok tükrében nem meglepő: a szigetország súlyos munkanélküliséggel küzd. 2,5 millió álláskeresőt tartanak nyilván, a munkanélküliség 8,1 százalékos.

Magyarországon is toboroznak az üzletláncok

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar üzletláncok honlapján is találhatunk álláshirdetéseket: a Tesco jelenleg 65 pozíciót hirdet országszerte, leginkább bolti eladókat, pékeket, árufeltöltőket keresnek. Az Auchan 42 pozícióra keres munkatársat, köztük pékeket, pénztárosokat, eladókat. A SPAR-csoport honlapján 12 álláshirdetést találtunk, árufeltöltőket, szakeladókat, pénztárosokat keresnek.

Akik a kereskedelemben keresnek állást, érdemes a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján is nézelődniük: a munka.hu jelenleg 184 bolti eladói állást tesz közzé.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem