18 °C Budapest

Feketén őrzik a nemzeti repülőteret?

2011. május 4. 10:02

Erős a gyanú, hogy feketemunkások őrzik a Liszt Ferenc Repülőteret - adta hírül a Bors. A lapot az ügyben eljáró Repülőtéri Rendőr Igazgatóság úgy tájékoztatta, hogy kétséget kizáróan megállapítható az adócsalás alapos gyanúja a Budapest Airport (BA) Zrt. Fegyveres Biztonsági Őrségénél.

Április 26-án számolt be először a Bors a nyomozásról. Sárközi Alexandra őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője közölte, hogy munkaszerződés nélküli foglalkoztatással elkövetett adócsalás miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren alkalmazott fegyveres biztonsági őrök ügyében. A hatóság tájékoztatása szerint az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, a rendelkezésre álló adatokat gyűjtötték be, és tanúkat hallgattak meg az adónyomozók. Az adóhivatalnál a rendőrök tettek feljelentést, mert azt feltételezték, hogy feketemunkások őrzik a nemzetbiztonsági szempontból kiemelt légikikötőt.

A lap birtokába került iratokból az derül ki, hogy a BA Zrt. Fegyveres Biztonsági Őrség ellen repülőtéri dolgozóktól származó információk alapján indítottak nyomozást, mert többen azt tapasztalták, hogy innen-onnan összeszedett és munkaszerződés nélkül dolgoztatott őrök jártak-keltek a repülőtér területén. A nemzetbiztonsági szempontból kiemelt területre a rendőrök is csupán ellenőrzés után léphetnek be, ami komolytalannak tűnik, ha szedett-vedett őrök végzik. Bár a nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a feljelentés alapját képező jelentésekben a törvénytelenül foglalkoztató cég vezetőit gyanúsítják meg a szabálytalanságok elkövetésével.

Hardy Mihály, a BA Zrt. szóvivője korábban a lapnak azt nyilatkozta: "tündérmese, ilyen nem történt". A szóvivő akkor sem kívánt változtatni álláspontján, amikor szembesítették a ténnyel, miszerint a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság vizsgálata alapján igenis fennáll az alapos gyanú, hogy az említett bűncselekményt valaki elkövette a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem