21 °C Budapest

Állami fizetési toplista: megéri pénzügyi vonalon dolgozni

2009. április 22. 09:45

Milliókat visznek haza a legjobban fizetett állami tisztviselők: Simor András, a jegybank elnöke az első a fizetési toplistán, őt Farkas István, a pénzügyi felügyelet első számú vezetője követi. De jól keres a Költségvetési Tanács elnöke is, és semmi oka panaszra Nagy Zoltánnak, a Gazdasági Versenyhivatal irányítójának sem.

Az állami tisztviselők közül a legjobban fizetett állása Simor András MNB-elnöknek van, aki havonta bruttó 7,4 millió forintot keres. A jegybank mellett működő monetáris tanács tagjai 2,6 milliót visznek haza, az alelnökök pedig a 4 milliós mezőnyben mozognak. A monetáris tanács tagjait vagyonnyilatkozat készítésére kötelezi a törvény, a tagok közül hárman is jelentős vagyonnal rendelkeznek. Bihari Vilmos és Kádár Béla csaknem azonos, 160 millió forintos vagyonról adott számot, Kopits György - aki jelenleg a Költségvetési Tanács tagja - 68 milliós vagyonnal rendelkezik (Kopits amerikai állampolgár és három további egyesült államokbeli lakóingatlannal is rendelkezik).

Nagy Zoltán, a GVH elnöke havi 3 millió forintot keres. A PSZÁF vezetője, Farkas István a jegybank elnöki jövedelem 60 %-ában részesül, jelenleg 4,5 millió forint a bruttója. A felügyeleti tanács tagjainak azonban be kell érniük havi 2 milliós juttatással, valamint a hozzá járó szolgálati Audival. A PSZÁF főigazgatója 3,7-3,8 milliót visz haza, míg helyettese 2,4 milliót. Egyébként 2003 végén az 500 dolgozót foglalkoztató felügyeletnél az átlagfizetés elérte a 400 ezer forintot.

A 2008-as bevallások szerint a legnagyobb kimutatott pénzügyi vagyonnal Erdei Tamás, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagja rendelkezik. Erdei, aki főállásban a MKB Bank első embere, mind bevallott 616 milliós pénzvagyonával - ingatlanok nélkül -, mind havi 15,7 millió forintos bruttó jövedelmével listavezető, igaz, választott tisztségéért - a vagyongazdálkodási tanácsi tagságért - mindössze havi 1 millió forintot kap.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm