17 °C Budapest

Nemzetközi hitelkártyacsaló bandát lepleztek le Kenyában!

Pénzcentrum
2008. július 25. 14:00

Több országot is érintő hitelkártya csalásokra szakosodott bandát lepleztek le a kenyai hatóságok. Az amatőr lebukások és az ellopott összeg figyelemre méltó, mivel évente közel 92,4 milliós kárt okoztak a hitelkártya tulajdonosoknak...

A banda semmitől sem riadt vissza, ellopott hitelkártyákat, bankkártyákat, de az ATM-eken keresztül is igyekezett megcsapolni a kártyainformációk megszerzésével a tulajdonosok számláját. A kártya vagy az adatok megszerzése után hamis kártyákat készítettek, amiket készpénzfelvételre és vásárlásra használtak.

Itthon is vannak olyan szolgáltatók, akik esetében vásárlásnál például nem kell beütni a PIN-kódot, vagyis ha nincs limit a kártyán, akkor nyugodtan le tudják szedni a számlán szereplő összeget.

Bár már sok bandatagot elfogtak a hatóságok, a nagyrészük még mindig szabadon van. Az elfogottak között szerepel egy bolgár állampolgár is, aki úgy bukott le, hogy egyszerre több kártyáról vett fel pénzt, ami feltűnt az áruházi biztonsági őrnek, így értesítette a rendőrséget. A közegek 13 hamis hitelkártyát találtak nála és 1,6 millió forintnyi kenyai schillinget készpénzben.

Az eddig elfogottak között van sri-lankai és norvég állampolgár is, mind a ketten amatőr módon buktak le, egyikük például több különböző névre szóló kártyával akarta kifizetni szállodai számláját.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kenyai adatok szerint 2007-ben 80,85 milliárd forint körüli összeg folyt keresztül az országon, amiből nagyjából 92,4 millió forint tűnt el a hitelkártyacsalások miatt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. május 26. 16:12
Minden tőzsdei befektető az amerikai kamatvágást várja, de egyre valószínűbb, hogy a nyáron sem lesz...
Bankmonitor  |  2024. május 26. 15:57
A héten az MNB az alapkamat csökkentéséről döntött. A lakáshitelek átlagos összege érdemben emelkede...
Összkép  |  2024. május 26. 13:52
Az Összkép kilenc éves. Születésnapi ajándékaként ajánlok most egy-egy cikket az indulás óta eltelt...
MEDIA1  |  2024. május 26. 11:24
Az őszi UEFA Bajnokok Ligája előtt egy újabb futball-eseménysorozat veszi kezdetét az RTL+-on. A Kin...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem