25 °C Budapest

Szuperfertőzőket azonosítottak ebben a megyében: ezért ugrott meg az esetszám

2020. augusztus 22. 14:02

Két rendezvény miatt ugrott meg a koronavírus-fertőzöttek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a szon.hu kérdésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Egy augusztus első hetében tartott családi eseményen 169-en vettek részt, közülük 14-en kapták el a koronavírust, egy szintén augusztus elején tartott rendezvény vendégei közül pedig húszról derült ki, hogy fertőzött. A területileg illetékes járványügyi hatóság mindkét rendezvény esetében megtette a szükséges intézkedéseket, a kontaktkutatás során több mint 350 személyt derítettek fel.

A szabolcsihir.hu helyi hírportál most arról írt, hogy az egyik összejövetelt Újfehértón tartották, ahol a gyanú szerint egy szuperfertőző vendég is járt. A lap információi szerint erre utal, hogy az eseményen résztvevő körülbelül vendégek több mint 60 százaléka mutatott koronavírusos tüneteket. A tünetesek mintegy fele helybéli, a többiek részben dunántúliak.

A fertőzöttek közül egy személyt szállítottak a nyíregyházi, majd nem sokkal később magasabb ellátási szintet nyújtó kórházba. A lap úgy tudja, nincs lélegeztetőgépen. A koronavírus tájékoztató portál adatai szerint Szabolcsban eddig 120 igazolt Covid-19 fertőzöttet találtak, számuk augusztus eleje óta ugrott meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 6. hétfő
Ivett, Frida
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm