Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 29. vasárnap Magdolna
Hírek » Biztosítás

Ennek sokan örülnek majd: olcsóbb lett a lakásbiztosítás

2015-ben tovább folytatódott az online kötött lakásbiztosítások átlagdíjának lassú csökkenése, a díjak az elmúlt két év során összesen 3,5 százalékkal mérséklődtek.


Az online kötött lakásbiztosítások átlagdíjának lassú csökkenése 2015-ben is folytatódott, a díjak az elmúlt két év során összesen 3,5 százalékkal mérséklődtek - derül ki a Netrisk.hu adataiból.

A biztosításközvetítő portálon kötött lakásbiztosítási szerződéseknek immár több mint harmadát teszik ki az évfordulós kötések, ez az arány két évvel korábban még csupán 10 százalék volt. Pozitív fejlemény, hogy az ügyfelek egyre nagyobb arányban választanak valamilyen kiegészítő szolgáltatást is a kiválasztott lakásbiztosítási csomagjukhoz.

Tavaly átlagosan 22 400 forint volt az éves díj

Igen lassú ütemben, de folytatódott a lakásbiztosítási átlagdíjak lassú csökkenése. Míg 2013-ban 23 200 volt a megkötött lakásbiztosítások átlagdíja, 2014-re ez az érték 22 700, míg 2015-re 22 400 forintra mérséklődött.

Növekvő tudatosság

Az adatok azt mutatják, hogy az ügyfelek egyre inkább kezdenek a lakásbiztosítások esetében is odafigyelni arra, hogy évfordulókor legalább összehasonlítsák meglévő szerződésüket a piacon található más lehetőségekkel. Ez is az oka annak, hogy - bár az azonnali kötések továbbra is jelentős túlsúlyban vannak - az évfordulós kötések aránya két év alatt 10-ről 35 százalékra nőtt.

Miközben az összes hazai lakásbiztosítás 40-50 százalékát öt évnél régebben kötötték, a biztosításukat online intézők körében jóval nagyobb a váltási gyakoriság. Azok közül, akik már korábban is interneten intézték lakásbiztosításukat, tavaly 49 százaléknyian 1 év leteltével választottak új szerződést, további 25 százalék 2, míg újabb 14 százalék 3 éves szerződését cserélte újra.

 - mondta Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

Ezek most a legnépszerűbb kiegészítők

A szakértők tapasztalatai szerint tavaly a megkötött lakásbiztosítások 33 százalékához igényeltek külön egy vagy több kiegészítő biztosítást. 2015-ben ezek voltak a leggyakrabban választott termékek:

  • Tető, ablak és oldalfal beázása: (17 százalék): Azokat a károkat téríti, amelyek a tető szigetelésének meghibásodása, a panelhézag tömítésének hiánya vagy elöregedése, szigetelési meghibásodása, elöregedése vagy kialakítási hibája, valamint a nyitva felejtett nyílászáró okoz
  • Családi balesetbiztosítások (14 százalék): Nem csak a szerződő, hanem a lakásban lakó személyek számára is térítést nyújtanak rokkantság, csonttörés vagy baleseti halál esetén. A biztosított baleset bárhol (Magyarországon, illetve bizonyos esetekben külföldön is) bekövetkezhet, nincs a lakáscímhez kötve.
  • Besurranó tolvajlás (11 százalék): Arra az esetre, ha a nyitva hagyott nyílászárón behatoló károsít meg bennünket, például ha azt a nyári melegben éjszakára nyitva hagyjuk.
  • Bővített vagy különleges üvegkár-biztosítás (11 százalék): a klasszikus lakásbiztosítások fedezeti körét kibővítve a biztosító fedezetet nyújt a nagyobb méretű üvegezésekre, illetve a különleges üvegek (például beépített üvegtető, bútorüvegek, kerámia főzőlap, stb.) károsodására is.
  • Ebtartói felelősségbiztosítás (8 százalék): Ez a biztosítás az ingatlanhoz tartozó kutya által okozott, a szerződő felelősségi körébe tartozó károkra (például az úttestre kiszaladó kutya által okozott közlekedési baleset vagy harapás miatti orvosi kezelés, károsodott ruházat, stb.) nyújt fedezetet.
  • Elfolyt víz megtérítése (7 százalék): Csőtörések során könnyen akár több tíz köbméter víz is könnyen elfolyhat, mire a hibát észrevéve elzárják a vezetéket. Különösen a föld alatt elrepedt csövek esetében fordulhat elő, hogy a problémát csak több hónap után érzékelik. Az így elfolyt vízmennyiség díját (csatornázási költségekkel együtt) fedezi ez a kiegészítő szolgáltatás.

A kiegészítő fedezetek iránti valós ügyféligény, illetve a piaci verseny következményeként egyre több biztosító kínál olyan lakásbiztosítási csomagokat, amelyek már eleve tartalmaznak egy vagy több kiegészítő fedezetet is.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

A női fehérnemű 100 éve 3 percben

Az 1920-as évek hálóing jellegű alsoruházatától, a '70 es évek feszülős egyberuhácskáin át, egészen a manapság divatos apróbb darabokig, kalandozzunk egy kicsit a ruha alatt...   ...

Így úszd meg a poggyászdíjat, ha repülővel mész nyaralni

Te is minden nyaralás előtt megharcolsz a bőröndökkel, hogy beférjen a család összes cucca, de ne kelljen az extra csomagokért pluszdíjat fizetned a repülőn? Ne aggódj, nem vagy egyedül. Az alábbi...
 
NÉPSZERŰ
FRISS