19 °C Budapest
Woman meeting female banker for financial advice in a meeting room

Csúnya válság készülődik Magyarországon: nagyon ráfázhat, aki nem lépett időben

2022. december 1. 21:02

A családunk anyagi biztonsága rendkívüli mértékben felértékelődött, jóval óvatosabbá váltunk pénzügyi döntéseink meghozatala során. Különösen igaz ez, ha céljaink megvalósításához hitelt szeretnénk felvenni. Ehhez képest meglepő lehet, hogy a hitellel rendelkezőknek csupán a harmada rendelkezik olyan biztosítással, amely a nehéz pénzügyi helyzetekben segítséget jelenthet. Ez hívta életre a Bankmonitor Biztonság csoportos személybiztosítást, ami jobban, testreszabottabban igazodik az igényekhez, így megfelelő választás lehet bárki számára.

Gyors és erőteljes átalakulás zajlott az elmúlt időszakban a környezetünkben. A céljaink elérését segítő olcsó hiteleket rendkívül rövid idő alatt kétszámjegyű kamatok váltották és a hitelhez jutási feltételek is érdemben szigorodtak. Mindezzel párhuzamosan a megélhetési feltételek gyors ütemben romlanak: az alacsony munkanélküliség és a bérek kiszámítható növekedésével szemben ismét gyorsuló inflációval, ezzel együtt pénzünk elértéktelenedésével kell számolnunk, miközben a gazdasági bizonytalanságban a munkahelyek megőrzése miatt is sokan aggodnak. 

Ilyen környezetben természetes, hogy egyre óvatosabbá válunk pénzügyi döntéseink során. Mi történik a családunkkal egy váratlan tragédia esetén? Miből fizetjük a hitelünket, ha elveszítjük az állásunkat vagy egy hosszabb betegség miatt érdemben csökken a jövedelmünk?

Ezek a kérdések mindenkiben felmerülnek, a célokról való lemondás helyett azonban lehet, hogy jobb megoldás, ha azokat a lehetőségeket keressük, amelyek révén ezek a kockázatok mérsékelhetőek. Az NN Biztosító épp az ilyen helyzetek áthidalását segítő, a jelenlegi helyzet sajátosságaira épített hiánypótló – kizárólag a Bankmonitornál elérhető – termékkel jelent meg a piacon: a Bankmonitor Biztonság csoportos személybiztosítással.

A megoldás egy olyan online elérhető biztosítás, amely lakáshitellel, babaváró és személyi kölcsönnel rendelkezőknek nyújt komplex védelmet baj esetén. A konstrukció ötvözi a hitelfedezeti és kockázati biztosítás előnyeit, bármely okú halál, rokkantság, valamint betegség és munkanélküliség esetén szolgáltat. Mindezt a piacon elérhető egyéb megoldásokhoz képest kedvezőbb díj mellett.

Érdemes kihangsúlyozni, hogy meglévő és újonnan felvett hitelre is megköthető. Azoknak is van tehát lehetőségük kockázataik mérséklésére most (utólag), akik a megelőző néhány évben, egy még jóval kiszámíthatóbb környezetben vettek fel céljaik megvalósításához kölcsönt. Ez utóbbi kör is rendkívül széles: a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján szakértőink úgy számolnak, hogy a lakossági hitelek mindössze harmadát védi valamilyen biztosítás.

Különböző biztosítási csomagok az eltérő igényekhez igazítva

Három különböző csomag érhető el a Bankmonitor Biztonság biztosításnál, az egyes lehetőségek a különböző élethelyzetben lévők igényeit elégítheti ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  •  A Bankmonitor Biztonság Komplex biztosítási csomag
  • A Bankmonitor Biztonság Élet biztosítási csomag
  • A Bankmonitor Biztonság Jövedelem biztosítási csomag

Számos biztosító kínál kockázati életbiztosítást és hitelfedezeti életbiztosítást is. De mitől más, különleges az új Bankmonitor Biztonság:

  • Jelzáloghitel esetében orvosi vizsgálat nélkül 80 millió forint hitelösszegig választhatjuk a biztosítást.
  • A munkanélküliségi szolgáltatás abban az esetben is igénybe vehető, ha a biztosított munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg.
  • Tartós táppénz vagy tartós munkanélküliség esetén akár 6 hónapon keresztül megfizeti a biztosító a kölcsön törlesztőrészletét.
  • A biztosítás összegét haláleset, rokkantság, tartós táppénz, vagy munkanélküliség esetén a kedvezményezettnek fizetik ki, nem a banknak.

A biztosítás online igényelhető meglévő és új hiteligény esetén is. A folyamat rendkívül egyszerű, nincs szükség orvosi vizsgálatra, elegendő a megfelelő nyilatkozatokat kitölteni. Az igénylésére kialakított online felületen egy kalkulátorral kiszámolható, hogy nagyságrendileg mennyibe kerülne az igényeidhez illeszkedő csomag, majd szakértőink segítenek abban, hogy a számodra legkedvezőbb megoldást válaszd ki. A csoportos biztosításhoz egy zárt, biztonságos online rendszeren keresztül néhány perc alatt csatlakozhatsz. 

Nem éri meg kockáztatni!

A Bankmonitor szakértőinek tapasztalatai alapján a hitel iránt érdeklődők kevéssé nyitottak arra, hogy hitellel összefüggő költségeik között a váratlan helyzetekből eredő kockázatok mérséklésére lehetőséget adó termékekre költsenek. A gyakorlatban azonban azt látjuk, hogy akik szánnak egy kis időt arra, hogy megismerjék, mekkora plusz költségek mellett milyen védelmet érhetnek el egy ilyen megoldás révén, sokszor átértékelik korábbi véleményüket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 3. 14:26
Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondása szerint a 2019-ben Babaváró hitelt igényelt...
Kiszámoló  |  2024. május 3. 14:07
Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóz...
MEDIA1  |  2024. május 3. 12:32
Együttműködésre lépett két szerkesztőség, a Válasz Online és a Partizán a választási szezonra.
Holdblog  |  2024. május 3. 11:42
Évadzáró adásunkban mindenki szerepel, a kommentelők kifejezetten sokat. Elemezzük Észak-Koreát, a k...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem