22 °C Budapest

Genertel: casco-ébresztőt fújt a kgfb-kampány

2009. november 16. 10:47

Két és félszer több casco biztosítást kötöttek az autósok az idei kötelező kampány első napjaiban a Genertel biztosító honlapján, mint tavaly ilyenkor, és összességében a direktbiztosító honlapján végzett kalkulációk száma is a duplájára nőtt az idén, a 2008-as adatokhoz képest.


Csikós Dániel

"Ez úgy gondolom köszönhető egyrészt annak, hogy az ügyfelek mostanra valóban megértették a direktbiztosítási modell lényegét, és kihasználják az ebből adódó előnyöket, másrészt egyre nagyobb igényük van nekik is arra, amerre egyébként a piac tart: hogy nem külön kgfb-ről, és casco-ról beszélünk, hanem gépjármű biztosításról" - magyarázza Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója.

Ebbe az irányba halad legújabb innovatív megoldásával a Genertel is - nem csak a manapság már minden biztosító által alkalmazott együttkötési kampánykedvezmény miatt -, amely a kötelező díjhoz szükséges paraméterek alapján egyszerűen és gyorsan rögtön kiszámítja az érdeklődőknek a casco tarifát.

"Ha az autós kötelezője mellé cascot is köt, 10 % együttkötési kedvezményt nálunk is kap, és mivel egy ügyfeleink körében végzett felmérés szerint a legtöbben az avulás mentes kártérítést tartják a legnagyobb értéknek, a kampány időszakban megkötött casco biztosítások mellé ezt is ajándékba adjuk" - mondja Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója.

Ha a casco fordulónapja nem egyezik meg a kötelezőével, az ügyfél halasztott hatályú cascot köthet, azaz a most kiajánlott tarifával a jelenlegi szerződésének lejártakor szerződik vele a Genertel.

A már említett piackutatásból kiderül az is, hogy a Genertel ügyfelek döntő többségének casco kötés esetén a legkedvezőbb díjú termék kiválasztása az elsődleges szempont, háromnegyedüket az akciók, és a különféle kedvezmények is vonzzák, kétharmaduknak különösen fontos a kiválasztott biztosító háttere, és sokan a jó hírnevet is mérlegelik a döntéskor.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A Genertel direktbiztosító a Generali leányvállalataként egy biztos alapokon álló nemzetközi hátterű cég, amely tapasztalataink szerint egyre fontosabb szempont mind a casco, mind a kötelező biztosítás kiválasztásánál" - mondja Csikós Dániel.

A Genertel által végzett kutatás szerint az ügyfeleknek mintegy fele a biztosító által kínált díj, és az általa nyújtott szolgáltatások aránya alapján választotta a társaság cascoját. Csábító például számukra az, hogy az óvatos, kármentesen vezető ügyfelek nem csak a kgfb, hanem a casco díjakból is kedvezményt kaphatnak. Szolgáltatás oldalon nagy népszerűségnek örvend a gyorsított kárrendezés, a Genertel 5-10 nap alatt kifizeti a károkat. Arra az ügyfelek által gyakran kifogásolt problémára pedig, hogy az ügyintézés, és a szerviz ideje alatt autó nélkül maradnak, szintén talált megoldást a biztosító: bizonyos casco módozataihoz kölcsöngépjármű szolgáltatás is választható.

Ezek mellett sokan a vezérigazgató által is kiemelt biztos anyagi háttér miatt tették le voksukat a Genertel mellett, és számítottak a jó tapasztalatok is azoknál, akik már rendelkeztek valamilyen Generteles termékkel.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 18. 15:38
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója nyilatkozott a Media1-nek a két élő választási tévévita ré...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 17. 20:28
Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes...
Holdblog  |  2024. május 17. 14:35
A GDP idén 2,4 százalékkal nőhet, jövőre akár a 3 százalékot is meghaladhatja az ütem, de az idei év...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm