Friss videó a moszkvai terrortámadás helyszínéről: már száznál is több áldozatról tudni

Pénzcentrum2024. március 23. 12:44

Már több mint százan veszthették életüket a moszkvai terrortámadásban. 121 sebesültet, köztük öt gyereket ápolnak kórházban.

Az interneten megjelent információk szerint már több mint százan veszthették életüket a moszkvai terrortámadásban. Az X-en publikáló NEXTA azt is közölte, hogy 121 sebesültet, köztük öt gyereket ápolnak kórházban.

A NEXTA közreadta az orosz TASZSZ hírügynökség egyik videóját, amely a merénylet helyszínén készült:

A hírügynökség szerint a merénylők gyújtófolyadékot locsoltak szét az épületben, ahol aztán hatlalmas tűz tombolt. Legkevesebb két robbanás történt és a tetőszerkezet beomlott. Az orosz fővárosban és a régiókban a történtek miatt nem tartják meg a tömegrendezvényeket, az orosz kulturális minisztérium bejelentette, hogy a szövetségi intézményekben elmaradnak az előadások. A történtek miatt egyebek között törölték a hétfőre tervezett Oroszország-Paraguay barátságos labdarúgó mérkőzést is.

Közben kiderült, hogy az USA valóban figyelmeztette az orosz hatóságokat a terrorfenyegetésre, ám a RIA Novosztyi szerint az nem tartalmazott konkrétumokat. Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök még arról beszélt, a terrorfenyegetés hangsúlyozása  nyugati zsarolási kísérlet Oroszországgal szemben, ezzel akarják megfélemlíteni az orosz embereket és aláásni a társadalom stabilitását.

Címkék:
videó, oroszország, terror, terrortámadás, világ, orosz, terrorizmus, usa, vlagyimir putyin, terrorcselekmény, moszkva,