Országos kivonulásról döntött a Pepco: ennyi volt, minden üzlet bezár

Pénzcentrum2024. február 20. 16:57

A Pepco Group bejelentette az osztrák piacról való kivonulását, mivel nem látja biztosítottnak a várt hozamok elérését Ausztriában, ami hozzájárul a csoport 2024-es cash flow-jának és jövedelmezőségének javulásához, miközben további piaci terjeszkedésre összpontosít - jelentette a Reuters.

A Pepco Group bejelentette az osztrák piacról való kivonulását. A döntés oka, hogy a cég nem látja biztosítottnak a megfelelő megtérülést Ausztriában. Ezt a lépést a vállalat egy szabályozói beadványban tette közzé hétfő este.

A Pepco, amely a Poundland és Dealz márkák tulajdonosa is, 2021 szeptemberében nyitotta meg első üzleteit Ausztriában. Jelenleg 73 boltot működtet az országban, miközben globális szinten 4832 üzlettel rendelkezik.

A vállalat korábban, októberben jelezte, hogy lassítja az országban új üzletek nyitásának ütemét, hogy inkább a nyereségesség helyreállítására koncentráljon. Ennek ellenére tervei szerint a 2023/24-es időszakban további legalább 400 új üzletet kíván megnyitni.

A Pepco hangsúlyozta, hogy az osztrák piacról való távozás javítani fogja a csoport 2024-re vonatkozó cash flow-ját és alapjövedelmezőségét. Ezáltal lehetőséget kapnak arra, hogy más piacokra összpontosítsanak, ahol magasabb hozamok elérhetők.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vállalat kiemelte, hogy ez a döntés nem érinti Nyugat-Európában folytatott növekedési stratégiáját és nem befolyásolja más piacokon végzett tevékenységét. A Pepco továbbra is "óvatosan optimista" 2024-re nézve, annak ellenére, hogy elismerik: a kereskedelmi feltételek Európa nagy részén továbbra is kihívást jelentenek.

Címkék:
vásárlás, ausztria, osztrák, bezárás, kivonulás, pepco, csoport,