Így vehetsz idén féláron Szamos-szaloncukrokat: ez a trükk az Aldiban működik

Pénzcentrum2023. december 3. 14:03

Múlt heti cikkünkben részletesen bemutattuk, hogy idén is vásárolhatunk a Szamos receptje alapján készített szaloncukrot a Tesco áruházaiban, ráadásul jóval olcsóbban. Egy olvasónknak köszönhetően most kiderült, hogy a Tesco mellett az Aldiban is áron alul juthatunk hozzá a nagynevű cukrászda édességeihez.

Korábban beszámoltunk róla itt a Pénzcentrumon, hogy a Tesco idén is árulja az eredeti Szamos receptúra alapján készült Tesco Finest szaloncukrait. Persze a Szamos termékeit egyébként is megtalálhatjuk számos hazai üzletben, így magában a Tescóban is, így a dologban nem is ez az igazán érdekes, hanem az, hogy az áruházlánc sajátmárkás termékei lényegesen olcsóbbak, mint a cukrászda saját név alatt futó termékei.

Egy olvasónknak köszönhetően most kiderült, hogy az Aldiban is nyomott áron juthatunk hozzá a Szamos termékeihez – ráadásul úgy, hogy annak elfogyasztásáig valószínűleg észre sem fogjuk venni, hogy milyen termékkel van dolgunk. A lánc üzleteiben ugyanis vásárolhatunk lédig szaloncukrot, melyek közül a sós-karamellás (arany színű) valójában Szamos-terméket takar.

Olvasónk szerint az üzletben nem volt kiírva, hogy milyen receptúra szerint készült a szaloncukor, ám a csomagolás eltávolítása után az teljesen egyértelmű, ahogy az a képen is látható. Ráadásul a termék még a Tesco sajátmárkás szaloncukraihoz képest is rendkívül olcsó - 6 990 forintot kérnek el kilójáért, szemben a tescós édességek 11-12 ezer forintos kilónkénti áraival.

Még nagyobb a különbség, ha a ténylegesen Szamos szaloncukorként árult termékek áraival hasonlítjuk össze az Aldi árait – múlt heti gyűjtésünkben bemutattuk, hogy 13-17 ezer forint közötti összeget kell kifizetnünk egy kiló, „hivatalosan” is a cukrászdától származó édességért.

A fenti árak alapján minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az Aldiban most féláron juthatunk hozzá a Szamos termékeihez. Már ameddig még van belőle – olvasónk szerint ugyanis rendkívül gyorsan kapkodják el a szaloncukrokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Három éve még szörnyülködtünk volna a 6 990 forinton is

Érdekes azonban felidézni, hogy a 6 990 forintos kilónkénti ár most talán már kedvezőnek tűnik, ám 2020-ban a már akkor is eredeti Szamos recept alapján készült mandulás-csokoládés Tesco Finest termékét 6 663 forintért árulta a Tesco. Ez azt jelenti, hogy három év alatt a hiper nagyjából megegyező terméke nem kevesebb, mint 75 százalékot drágult.

2020-2023 között persze a Szamos saját néven futó termékei is jelentősen – bár némileg kisebb mértékben – drágultak. Az általunk vizsgált, megközelítőleg egyező termékek esetében 44 százalékos áremelkedést tapasztaltunk a 2020-as árakhoz képest.

Címkék:
vásárlás, Tesco, aldi, tesco online bevásárlás, szaloncukor, szamos,