Sokkoló tejárak jöhetnek az árstop végével: roham indulhat a boltokba az olcsóbb termékekért

Pénzcentrum2023. július 7. 09:28

Augusztustól a 2,8-as tej egészen biztosan a 250 forintos szint felett kerülhet majd a polcokra a Tej Terméktanács elnöke szerint. A szervezet komoly rohamra számít az árstop kivezetése előtt a boltokban.

Komoly roham várható a 2,8 százalékos zsírtartalmú tejekért a boltokban, mielőtt augusztus 1-én kivezetik az árstopot - fogalmazott Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács elnöke a Portfolio-nak. Mint kifejtette, az egyes üzletek beszerzési árairól nem tud nyilatkozni, de az átlagos feldolgozói átadói tejár jelenleg nettó 250 forint literenként, erre jön még az 5 százalékos áfa (ugye, a tej nem 27 százalékos kulccsal adózik).

A szakember szerint ezzel szemben a 1,5 százalékos tej átadási ára 252 forint, erre nem vonatkozik az a szabály, hogy a beszerzési árnál drágábban nem lehet értékesíteni. Istvánfalvi Miklós szerint augusztustól a 2,8-as tej egészen biztosan a 250 forintos szint felett kerülhet majd a polcokra - már amennyiben nem kerül be ez a termék a 15 százalékos akciós körbe.

Címkék:
vásárlás, tejtermék, tej, tejipar, boltok, tejtermékek, tejtermelés, tejár, roham, tejárak, tej terméktanács, árstop, élelmiszer-árstop,