Kész, vége! Lehúzta a rolót a Online Príma, megszüntették közvetlen értékesítési tevékenységüket

Pénzcentrum2023. május 27. 19:10

Az Online Príma közvetlen értékesítési tevékenységét megszüntette, azaz az online.prima.hu felülete már nem aktív, helyette a Wolton, vagy a Roksh-on keresztül lehet megrendelni a termékeit.

Aki a Príma üzletekből szeretne házhoz rendelni, és felmegy a online shop oldalára, az csalódni fog. Termékek helyett ugyanis már csak egy üzenetet talál ott, amiben arról tájékoztatják a vásárlókat, hogy az Online Príma közvetlen értékesítési tevékenységét megszüntette, azaz az online.prima.hu felülete már nem aktív. 

Ugyanakkor tovább folytatják tevékenységünket az online térben: már évek óta együttműködnek a Wolt Delivery Magyarország Kft.-vel, és indul a Roksh.com bevásárló szolgáltatást üzemeltető WeShop Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel is partneri kapcsolatuk.

A váltás okaként a változó vásárlói igényeket említik, és hogy inkább az azonnali rendelés kiszolgálás szolgáltatásukat kívánják erősíteni: "Úgy érzékeljük, hogy a piaci igények, a vásárlói elvárások a gyors reakciót alapvetően fontosnak tartják" - olvasható az oldalukon lévő közleményben. 

A CBA 2013 elején vágott bele az online kiskereskedelembe, 2016-ban Online Príma Hungary Kft. néven új céget alapítottak a CBA tulajdonosai - írta akkor a Világgazdaság, ám az erről szóló cikk azóta már nem elérhető. Egy évvel ezelőtt 2022 márciusában a CBA még Budapest összes kerülete mellett több mint 50 településre szállított, és bővülést tervezett a honlapon olvasható tájékoztató szerint - ezt a G7 hozta tavaly. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Magyarország első élelmiszer-házhozszállítási szolgáltatása, a Tesco 2013. március 21-én indult el, a Kifli.hu 2019-ben, de valahol a kettő között, 2016 környékén robbant a nagy házhozszállító verseny, és a Tesco, az Auchan, a Spar mellé a Príma is beszállt. Majd a korlátozásokkal tűzdelt 2020-as évben soha nem látott mértékben lódult meg az online kereskedelem.

2021-re már az FMCG szegmens lett a negyedik legnagyobb e-kereskedelmi terület a műszaki cikkek, a ruházat, illetve a játék/ajándék kategóriák után itthon.

Címkék:
CBA, online, online vásárlás, magyar, élelmiszerlánc, príma,