Meddig nyögjük még a horrordrágulást? Megjött a friss jóslat, sokan nem fognak örülni

Pénzcentrum2022. december 12. 14:33

Mára bizonyíthatóan átvezették más termékek árába azt a profitkiesést, melyet az árstop miatt veszítettek el az üzletek - erről egy agrárközgazdász beszélt.

Kilenc hónapja élünk már együtt az élelmiszerárstoppal, ami ugyan több alapvető élelmiszer árát egy bizonyos szinten tartotta, csakhogy közben más termékek ára brutális szárnyalásnak indult - erről Raskó György agrárközgazdász beszélt az RTL Reggeliben. A szakember élesen fogalmazott az árstopokról: szerinte ez egyértelmű ebavatkozás a piaci folyamatokba.

Ilyen durván beavatkozni a piacgazdasági folyamatokban nem szerencsés, mert feláldozott haszon egyértelműen óriási. Az ársapkás termékeken elszenvedett veszteséget bizonyíthatóan átterhelték más termékekre. Ha megszűnne az ársapka, biztos vagyok benne, hogy más termékekről nem vennék le a pluszt 

- fogalmazott Raskó György, aki biztos abban is, hogy az élelmiszerár.infláció éppen emiatt a legmagasabb az egész unióban éppen nálunk. Az árak brutális elszállásáról nemrég a Pénzcentrum is elkészítette összesítését, melyet itt tudsz újra elolvasni:

Címkék:
magyarország, drágulás, infláció, termékek, horrordrága, árdrágulás, alapvető élelmiszerek, árstop, élelmiszer-árstop, ársapka, élelmiszerdrágulás,