Tovább korlátoz a Tesco: nem lehet tojást, krumplit rendelni, kisöpörték a webáruházból

Pénzcentrum2022. november 12. 09:25

Kisöpörte a webáruházából a Tesco az árstopos tojást, kurmpliból is csak egyféle elérhető a netes rendelésnél - szúrta ki a Pénzcentrum. Olvasónk fotója alapján a boltjaikban pedig maximum 30 darab tojást lehet venni, de legfeljebb egy terméket. A többi áruházlánc is reagált az új árkorlátozásra.

Egyre több üzletlánc vezet be mennyiségi korlározást az árstopra reagálva: mint tegnap beszámoltunk róla, a Lidl, a Tesco és a CBA is korlátozza az egyszerre megvehető tojás és burgonya mennyiségét. Most pedig egy a hvg.hu-hoz eljuttatott fotó alapján kiderült, hogy az Aldi is lépett:

A Pénzcentrum pedig egy Tesco áruházból kapott fényképet szombat reggel: a tojásos polcon lévő kiírás alapján az üzletben komolyan vissza akarják fogni a tojásvásárlást. Mint írják: mindegy a tojás mérete (M, vagy L), illetve a kiszerelés (6, 10, vagy 30 darabos),

mindenki csak egy terméket vehet egy vásárlás alkalmával.

Tehát maximálisan 30 tojás vásárolható egyszerre. Persze, azt nehéz ellenőrizni, hogy a családtagok külön-külön sorbaállva vesznek-e többet.

Sőt, mint kereséseink alapján kiderült, a Tesco online áruházából egyszerűen nem lehet tojást rendelni. Próbáltuk mindenhogy, de a webshop még a "tojás" keresőszóra is csak a Kinder tojást, a kaszinó tojást, meg a tojásos tésztát adja ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Sőt, maga a tojás, mint kategória is eltűnt a Tesco webshopból.

Illetve a netes bolt a "burgonya" és a "krumpli" keresőszavakra is csak egyfajta árstopos krumplit dob ki, sőt, összességében 3 terméket.

Megnéztük az Auchan és a Spar webáruházát is, ott egyelőre megtalálhatóak az új árstopos termékek.

Címkék:
Tesco, aldi, lidl, tesco online bevásárlás, kaszinó, auchan, burgonya, krumpli, tojás, spar, online vásárlás, tojásár, tojáspiac, tesco házhoz, hatósági ár, árstop, élelmiszer-árstop, ársapka,