Hát elkezdődött: egy árva tojást sem lehetett találni ebben a budapesti nagyáruházban

Pénzcentrum2022. november 12. 17:15

Egy darab tojást sem talált a Pénzcentrum egyik olvasója egy kőbányai Prímában. Nem csak itt akad gond a tojással: korábban kiszúrtuk, hogy a Tesco webshopjából levették a tojást és szinte az összes krumplit.

Konkrétan elfogyott a polcokról a tojás egy kőbányai Prímában szombat délután. A Pénzcentrum egyik olvasója is pórul járt, elmondása szerint az üzlet egyéb részein sem talált tojást magának. Ugyanakkor hatósági áras krumplit még talált az üzletben.

A fotón egyébként látszik, hogy a szintén hatósági áras étolajok polca is eléggé foghíjas - de abból legalább még van. A magyar boltok hétfőig kaptak haladékot arra, hogy visszaállítsák a tojás és a burgonya árát legfeljebb a szeptember 30-i szintre. Vélhetően a Prímában is ez zajlik, és ameddig nem tudják pontosan az új árat, addig inkább ki se rakják a tojást.

Egyébként az is nagyot nézhet, aki a Tescóból akar tojást rendelni, ugyanis a webshopban szombaton délelőtt mi nem találtunk egy darabot sem. És krumpliból is csak egyfajta hatósági árasból lehetett házhoz rendelni.

Címlapkép: Szigetváry Zsolt, MTI/MTVA

Címkék:
Tesco, burgonya, krumpli, tojás, tojásár, burgonya ára, hatósági ár, árstop, élelmiszer-árstop, ársapka,