Eladó nélküli bolt nyílt Magyarországon: ekkor van nyitva, így lehet itt vásárolni

Buzás Borbála2022. július 7. 12:45

A Mastercard szerda délután sajtóesemény keretében mutatta be a támogatásával megépült, a hazai piacon újdonságnak számító mesterséges intelligenciával felszerelt, pénztármentes üzletet.

Van, akinek a vásárlás élmény, van, akinek inkább a szükséges rossz. Legyen az egy hagyományos vagy önkiszolgáló kassza, a megvásárolni kívánt termékeket ki kell pakolni a kosárból a pultra vagy szalagra, egyesével be kell olvasni és végül kifizetni. A legújabb kutatások és szakértői vélemények megerősítik, hogy a vásárlók számára egyre fontosabb a gyors és hatékony vásárlási élmény, minimális várakozási idővel. Az új mobil, pénztárgép nélküli, a legmodernebb mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerekkel felszerelt konténer-áruház erre próbál megoldást kínálni

Az üzletben történő vásárláshoz a vásárlóknak egy applikációt kell használniuk. A vásárlótérben ezután a polcokról szabadon lehet összegyűjteni a termékeket, majd bármi egyéb teendő nélkül távozni. A Kende Retail Operation Kft. kizárólagos most forgalmazóként mutatta be az üzletet, amelyet július 10-ig a Budapest Parknál is kipróbálhatnak az érdeklődők.

A Mastercardnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy a vásárlók számára a fizetés minden helyzetben a lehető legegyszerűbb legyen. Fizetni senki nem szeret, így mindannyian a lehető legkevesebb időt szeretnénk a kasszánál eltölteni. A technológia ma már lehetővé teszi, hogy várakozás nélkül fejezhessük be a vásárlást, hiszen minden szükséges folyamat a háttérben történik a már megszokott biztonság mellett. Ez az, amikor a check-in a check-out is egyben

-mondta Szász Ferenc, a Mastercard üzletfejlesztési igazgatója. A kassza nélküli vásárlásról a már említett applikáció  gondoskodik. Ehhez azonban tudnia kell, hogy milyen termékeket választottunk, amit mesterséges intelligenciával vezérelt kamerák és súlyérzékelők segítségével határoz meg. Mindezt adatvédelmi szempontból - GDPR-nak megfelelő - módon teszi, a kamerák arcot nem rögzítenek. A Pénzcentrum kérdésére Kende Gábor tulajdonos azt  is elárulta, a végösszeget is csak a vásárlás után kiállított digitális nyugtából tudjuk meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A későbbiekben a fizetési és technológiai vállalat céljai között szerepel, hogy az alkalmazás használata nélkül bankkártyával is vásárolhassunk a pénztármentes üzletekben. A jelenlegi innováció lényege azonban éppen a "mindenmentes" digitális vásárlási élmény, melyben az üzlet teljes egészében csak az eladótérből áll, teljesen kassza nélkül. A tervek szerint a különleges mobil konténerüzlettel a nyár során számos rendezvényen lehet majd találkozni.

Címkék:
mastercard, mobilfizetés, kassza, mobil, élmény, vásárlók,