Itt a magyar boltok reakciója: a különadó hatással van a napi működésre

Pénzcentrum2022. május 27. 12:02

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a mai napon közgyűlést tartott, amin áttekintette a kereskedelem időszerű kérdéseit, mint az áruellátás biztonsága, a vártnál nagyobb infláció, az árubeszerzés, vagy az energiaárak drágulása.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) arról számolt be lapunknak, hogy a bolti kiskereskedelem a 2020-2021-es pandémiás időszakot követően, mely során nem csak a korlátozásokkal, de többszörik bezárással is meg kellett küzdeniük idén tavaszra végre elérte újra a járvány előtti értékesítési szintet.

A jelenlegi feszült gazdasági környezetben alapvető érdeke a nemzetgazdaságnak megőrizni az áruellátás biztonságát. A súlyos helyzet hátterében egyebek mellett a korábban vártnál nagyobb infláció, az árubeszerzés, az energia drágulása és a munkaerőhiány húzódik meg

- közölték.

A közgyűlés áttekintette a legújabb kormányzati intézkedéseket is, így az extraprofit adó bevezetése nyomán és az árstop eddigi tapasztalatai alapján a vállalkozói körben várható gazdálkodási, pénzügyi helyzetet is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kormány intézkedéseinek háttere, a családok védelme és a költségvetés egyensúlyának megőrzése, a gazdaság növekedési lehetőségeinek javítása közös érdek. Figyelemmel kell lenni ugyanakkor arra, hogy ezek az intézkedések a vállalkozások napi működési kereteire, pénzügyi mozgásterére hatással vannak

- húzta alá az OKSZ.

Címkék:
különadó, drágulás, infláció, kereskedelem, pénzügy, oksz, boltok,