Itt a Lidl titkos trükkje: így vesznek rá, hogy többet költs

Pénzcentrum2021. január 7. 18:33

Egy új dokumntumfilm lerántja a leplet a bolthálózat titkairól: kiderül a cég milyen módszereket talált ki a hatékonyság növelésére, és a bevételeik növelésére.

A Channel 5 új, Lidl: The BIG Budget Supermarket című dokumentumfilmjében egykor a hálózat alkalmazásában álló brit kereskedelmi dolgozó nyilatkozik. Beszámolóik során leleplezik a cég praktikáit a vásárlók ügyes befolyásolásától kezdve a saját márkás termékeken át a villámgyors pénztárosok titkáig bezárólag - írja a SzeretlekMagyarország.hu

  • Például a pékárut ellentétben a riválisokkal, bejárt közvetlen közelében helyezik el, így a vásárlók rögtön a frissen sült termékek illatával találkoznak, miután belépnek az üzletbe.
  • Miközben a legtöbb üzletben a termékek alá helyezik az árcímkéket, a Lidl gyakran fölé teszi az árat. Ez néha összezavarja a vásárlókat, akik sokszor már csak a kasszánál szembesülnek azzal, hogy elnézték az árcímkét.
  • A kiskereskedelmi lánc egyik nagy ereje a saját márkás termékekben rejlik. Ezek jellemzően nagyon hasonlítanak valamely nagy, ismert márka termékeihez, de még éppen annyira különböznek, hogy ne sértsenek törvényt.
  • A Lidl a Schwarz-csoport tagja, mely 30 országban 12 ezer üzlet felett diszponál, vagyis vásárlóerő szempontjából nagyobbak például a Tescónál is.
  • Spórolnak azon is, hogy bevásárlás közben nem szól zene, de mozgásérzékelő világítást sem használnak. 
  • Mindenki kiveszi a részét a munkából, vagyis az üzletvezetők ugyanúgy pakolnak a polcokra, ahogy az árufeltöltők is.
  • A legnagyobb fegyver azonban a középső folyosó, ami tele van különös árucikkekkel. Ezen végigsétálva óhatatlanul is megakad az ember szeme egyik-másik furcsa tárgyon és elidőzik előtte egy kicsit, nem pedig azonnal végigrohan az üzleten és sietve távozik.

 

 

Címkék:
vásárlás, bolt, lidl, trükk, vásárlóerő, költés, pénztáros, árcímke,