Tényleg szemetet adnak el Magyarországon a multik?

Pénzcentrum/Portfolio2017. február 16. 17:34

"Botrány, hogy az osztrákoknak jobb jár, mint a magyaroknak." A 78. Kormányinfón Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról, mit, miért tesz a kormány.

Tényleg szemetet küldenek Magyarországra a multik?

Lázár megdöbbenve olvasta hogy a multik idehaza rosszabb minőségű élelmiszert tesznek a polcokra, mint külföldön.

Ez nagyon komoly kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi kérdéseket vet fel, a kormány komolyan fog foglalkozni vele. "Az élelmiszer-kiskereskedelmet uraló cégek szemetet akarnak eladni Magyarországon. Ez megdöbbentő és példátlan."

A miniszter szerint elő kell venni az a kiskereskedelemre vonatkozó, fogyasztóvédelmi intézkedéscsomagot, amely már kétszer lekerült a kormány napirendjéről, mivel a kiskereskedelmi áruházláncoknak - jelentős munkaadók lévén - jelentős az érdekérvényesítő képességük is.

Két erős tábor van az adócsökkentésben

A miniszterelnök a minimálbér-emelés és az szja-csökkentés pártján áll, de a kormányban megoszlik a vélemény, hogy az szja vagy a munkáltatói teher csökkenjen-e - mondja Lázár az adócsökkentés további lehetséges irányairól.

Csökkenhet a hal áfája

Nem zárkózik el a kormány, de előbb az eddigi sertéshús és csirkehús áfacsökkentésének eredményeit kívánja felmérni. A hal áfakulcsának csökkentése esetében 10 milliárd forintos nagyságrendű költségvetési tételről van szó. Egészségügyi megfontolások szólnak a hal áfakulcsának csökkentése mellett - személy szerint támogatni fogom, mondja Lázár.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

30 százalékos béremelés lesz 3 év alatt

Az állami cégek (pl. MÁV, Posta) munkavállalói megkapják a megemelt minimálbért, és három év alatt 30%-os keresetemelkedés lesz. A kormány a MÁV esetében idén 13, jövőre 12, 2019-ben pedig 5 százalékos béremelést hagyott jóvá, a Magyar Posta munkavállalóinál pedig idén 14, jövőre 12, 2019-ben pedig 6 százalékot. A többi állami tulajdonú cégre is érvényes a 30 százalékos béremelési vállalás.

Címkék:
vásárlás, lázár, kormányinfo, lázár jános, posta béremelés,